חבר הכנסת דוד ביטן שינה את האסטרטגיה ובחר לשתוק בחקירות המשטרה, זאת בתגובה לכך שבמשטרה מתמקדים מקורבו, הקבלן משה יוסף, לעד מדינה נגדו. יוסף מאותת שיסכים להודות בסיוע למתן שוחד ומנהל משא ומתן על גובה העונש שלו. עורך דינו של ביטן טוען, שההקלטות והצילומים שתיעדו את חבר הכנסת בחנות רהיטים, כשהוא סופר כספים עם יוסף, אינם קבילים, וכי האזנת סתר שהפיקה היחידה החוקרת אינה חוקית.
לדברי ברהנו טגניה וגלעד שלמור ב-103FM, מצפות לביטן לפחות עוד שתי חקירות. השניים שוחחו עם עורך הדין הפלילי קובי סודרי, שהבהיר: "מבחינת צילום אין בעיה או מגבלה חוקית לצלם בסתר חבר כנסת, כמובן לא במצב שפוגע בפרטיות. לעומת זאת בהאזנת סתר כן עלולה להיות בעיה חוקית, כיוון שחוק חסינות חברי הכנסת קובע שחבר כנסת חסין מהאזנת סתר, אלא אם כן הוא חשוד בעבירה על ביטחון המדינה, רצח, הריגה או עסקת סמים. בחשדות לעבירות כמו אונס או שוחד לא ניתן להאזין לחבר כנסת". בהמשך הוסיף עורך הדין: "לא ניתן להשתמש בהאזנת הסתר כראייה ובית המשפט לא יוכל לקרוא את תמלילי האזנות הסתר".
עם זאת, ציין עו"ד סודרי: "בחוק האזנות סתר יש סעיף לגבי האזנה שנקלטה באקראי. למשל, אם המשטרה האזינה למשה יוסף והקליטה את דוד ביטן. החוק אומר שברגע שהמאזין הבין שמדובר בחבר כנסת, הוא חייב באותו הרגע לעצור את ההקלטה, לרוץ לשופט שהוציא את הצו, להציג לו את החומר. השופט יאזין להקלטה, יחליט אם החומר מוכיח את העבירה שלשמה נועדה ההאזנה ורק הוא יכול להחליט אם המשטרה יכולה להשתמש בזה".
"קיימת גם האופציה שההקלטה של ביטן לא בוצעה בהאזנת סתר של המשטרה, אלא על ידי אחד המשתתפים שהחזיק מכשיר הקלטה על הגוף", הוסיף סודרי. "זווית נוספת שיכולה לשרת את החקירה היא הדלפות מכוונות שנועדו ליצור דיס-אינפורמציה, על מנת שמי שמעורב בדברים האלה יגיע למסקנות כלשהן, כאילו יש דברים, שלא באמת קיימים".