איילת שקד כבר ידועה כשרת משפטים דעתנית שלא מהססת להגיד את דעותיה, ואף לא להתעמת עם בכירי מערכת המשפט שתפיסותיהם והשקפת עולמם שונות משלה. הערב (שבת) היא יצאה נגד אולי הבכיר שבהם, שופט בית המשפט העליון לשעבר הפרופסור אהרון ברק, שנחשב לאבי המהפכה החוקתית ולאיש שהכניס את התפיסה לפיה "הכל שפיט", לפיה בית המשפט רשאי ואף מחובתו להתערב בכל נושא.
בעקבות ראיון שהעניק ברק בסוף השבוע לתקשורת, בו הביע את חששו מהכיוון אליו הולכת הממשלה ואך ביקר את השרה שקד, כתבה שקד בחשבון הפייסבוק שלה פוסט ארוך ונוקב בו היא משיבה לו. "קוראי הראיונות איתך אינם יכולים לפספס את העובדה המצערת שעבורך אוכלוסיית העולם מתחלקת לשתי קבוצות: הקבוצה שמסכימה איתך והקבוצה שלא מבינה (לא חלילה אותך; פשוט לא מבינה). מצער לגלות כל פעם מחדש שיריב אידאולוגי שמבין משהו, ואולי אף מחזיק בתפיסה שונה של צדק הוא קבוצה ריקה מבחינתך", כתבה שקד.
"פסולה מבחינתך אפילו כנער מזבח"
שקד תקפה את המהפכה החוקתית של ברק וכתבה: "אמרת שאם חוק יסוד החקיקה יעבור זה יחזיר את המשפט הישראלי 25 שנה אחורה". התכוונת בוודאי למהפיכה החוקתית שחוללת ושהדמוקרטיה הישראלית עוד לא סיימה ללקק את הפצעים שזו יצרה בה. ובכן, החדשות הטובות הן שלצד חוק זה גם שאר העניינים שאני עמלה עליהם בשלוש השנים האחרונות, מקדמים אותנו לקראת יישור המסילה שהתעוותה לפני חצי יובל. כל יום במשרד המשפטים אני מתקדמת עוד צעד ביצירת אלטרנטיבה דמוקרטית למהפיכה החוקתית".
שקד אף תקפה תקפה את המינויים לבית המשפט העליון בתקופת ברק, שלטענתה הדיר משפטנית מצוינת כמו רות גביזון: "לאורך שנותיך כנשיא בית המשפט העליון מינוייך היו כל כך מגוונים ונטולי חשיבות לענייני אג'נדה ושאר ירקות, שעמדת על רגליך האחוריות כדי שרותי ("יש לה אג'נדה") גביזון, לא תמונה לשופטת עליון. אחת המשפטניות המבריקות בישראל נפסלה על ידך. מדוע בעצם?".
לסיום כתבה שרת המשפטים: "יש דבר אחד שאני מסכימה איתך: אין סתירה בין היותה של ישראל יהודית ודמוקרטית. רק שכאן דרכינו נפרדות: אני דבקה בהפרדת רשויות ובדמוקרטיה אמיתית של שלטון הרוב לצד זכויות אדם; אתה תמשיך כנראה לדבוק בדרך של פרשנות מרחיבה ככל הניתן שמביאה אותנו היישר למחוזות עריצות המיעוט".