שרת המשפטים איילת שקד אמרה היום (חמישי) בכנס לשכת העיתונות למשפט ותקשורת כי היא לא מתכוונת להתייחס להגשת כתב האישום נגד שרה נתניהו. "לא קראתי אותו", אמרה, "ראיתי רק פוש. גם ביחס לפוליטיקאים, המערכת המשפטתית לא רודפת אחר פוליטיקאים".
השרה שקד רמזה בנוסף כי השופטת רונית פוזננסקי-כץ טוענת שצילום שיחות הוואטסאפ שלה שעוררו סערה מהווה האזנת סתר. ״שאלתי שורה של משפטנים בכירים ולא ידעו לומר לי אם מדובר בהאזנות סתר", אמרה שרת המשפטים, "גם אני וגם נשיאת בית המשפט העליון התייחסנו לזה בחומרה, לכן הגשתי קובלנה".
פרקליטות המדינה הגישה היום כתב אישום נגד אשת ראש הממשלה, בפרשת המעונות, זאת בעקבות החתימה עם ניר חפץ על הסכם "עד מדינה" בפרשת וואלה-בזק, ולאחר שהתברר כי בידיו מידע נוסף המחזק את החשדות נגדה בתיק זה. כעת, התברר כי עדותו במשטרה של חפץ הכריחה למעשה את פרקליטות המדינה לערוך שימוע נוסף לשרה נתניהו בעקבות המידע החדש שהושג בעניינה. לאור הרגישות הציבורית, הפרקליטות מבקשת שהמשפט בעניינה יידון בפני הרכב של שלושה שופטים ולא בפני דן יחיד.
פרקליטיה של שרה ניסו להדוף את הטענות, אולם היועץ המשפטי לממשלה לא השתכנע לסגת מכתב האישום. גם ניסיונות הפשרה, במסגרתה הייתה אמורה להשיב את הכספים שנטלה על פי החשד שלא כדין, עלו על שרטון. ומשום כך החליטה היום הפרקליטות על הגשת כתב האישום.
ל"מעריב אונליין" נודע כי גם אם עורכי דינה של נתניהו היו מציעים להחזיר את כל הסכום בסופו של דבר, התיק לא היה נסגר, זאת מכיוון שבפרקליטות סברו שבנסיבות העניין החדשות מבחינה משפטית אי אפשר לסגור אותו.
בכתב האישום נדחו טענותיה של נתניהו, לפיהן היא לא שהתה בבית רה"מ ולא ידעה על המתרחש: "המעון התנהל על פי הנחיותיה ובפיקוחה של הנאשמת. הנאשמת בחרה עובדים במעון ועל פי החלטתה הופסקה עבודתם. הנאשמת קבעה לעובדי המעון משימות ומטלות, ועקבה באופן צמוד אחר ביצוען. עובדי המעון נדרשו לדווח ולקבל אישור מהנאשמת להיעדרויות מהעבודה. בין היתר, הנאשמת הנחתה את הנאשם ואת אבות הבית במעון באשר למצרכים ולשירותים שהיא מבקשת שיסופקו לה על ידי המשרד. לעתים, כאשר המצרכים והשירותים לא סופקו, או לא סופקו לשביעות רצונה, הפצירה הנאשמת בנאשם שישיג ויסדיר את אספקת השירות או המוצר המבוקש, זאת גם במקרים בהם ידעה כי הדבר אינו כלול בהוצאות המאושרות על ידי המשרד ואף במקרים בהם הנאשם הסביר לנאשמת כי אין הצדקה למימון אותו שירות או מוצר על ידי המשרד. במקרים המתוארים להלן, בסופו של דבר ולמרות הסבריו, מילא הנאשם אחר בקשותיה האמורות של הנאשמת וגרם לכך שהשירות או המוצר יסופקו על חשבון המשרד, שלא כדין".
מלבד זאת, צוין כי נתניהו "דרשה להעסיק במעון מלצרים שאינם עובדי המעון להגשת ארוחות בסופי שבוע ובאירוחים פרטיים במעון. כן דרשה הנאשמת כי שירותי המלצרות יינתנו על ידי מלצרים מסוימים, אשר סברה כי הם ברמה גבוהה. על מנת להיענות לדרישתה זו של הנאשמת וכדי לאפשר את העסקתם, רשם הנאשם את המלצרים כ'עובדי תגבור' או כ'עובדי ניקיון', כך שאנשי החשבות במשרד לא ידעו כי במעון מועסקים מלצרים. כמו כן, השכר שדרשו המלצרים היה גבוה משמעותית מתקרת שכרם של עובדי תגבור או ניקיון, על כן הנחה הנאשם את המלצרים לרשום בדיווחי הנוכחות כמות שעות עבודה גדולה יותר מזו שביצעו בפועל, בכדי שיקבלו עבור עבודתם את השכר המוגדל עליו סיכם הנאשם עמם, וכך אכן נעשה על ידי המלצרים".
כבר לפני כשלושה וחצי שבועות פורסם ב"מעריב אונליין" כי מנדלבליט ופרקליט המדינה שי ניצן צפויים להחליט על הגשת כתב אישום נגד אשת ראש הממשלה שרה נתניהו בפרשה.