יחזור הביתה? מחר אמורה להתכנס ועדת השחרורים שליד בתי הסוהר, כדי לדון בבקשתו של הזמר קובי פרץ לשחרור מוקדם, שמונה חודשים לאחר שהחל לרצות את עונשו. כאשר על פי ההערכה, פרץ ישוחרר ב-15 ליולי. חשוב לציין כי בשלב הזה אין הסכמה בין פרקליטיו של פרץ, עורכי הדין ציון אמיר ושני אילוז, לבין הפרקליטות באשר לתנאי שחרורו של פרץ, אלא לעצם השחרור בלבד. 

נציין, כי הרשות לשירות האסיר הכינה תסקיר חיובי אודות שהותו של פרץ בכלא, ועתה תצטרך הוועדה להחליט האם לקבל את בקשת פרץ באמצעות פרקליטיו לאפשר לו יציאה בלילות לעבודה, או שמא תעדיף את עמדת הפרקליטות לפיה החל מהשעה 20:00 בערב יצטרך הזמר לשהות בביתו בתנאי מעצר בית. 
נזכיר, כי פרץ הוא אחד הזמרים המובילים בישראל, וכי מרכז עבודתו הוא בשעות הערב והלילה, הן באירועים והן במסגרת הפקות אחרות והופעות, לכן בקשת פרקליטיו לאפשר לו לעבוד בלילה, היא לכאורה מובנת כדי לאפשר לו להתפרס לאחר צאתו מהכלא. למרות זאת, בפרקליטות עומדים על דעתם כי יש לנהוג בפרץ כבשאר האסירים, ועליו לשהות בתנאי מעצר בית עד לתום המועד המקורי של השחרור. 

קובי פרץ ורעייתו על ספסל הנאשמים. צילום: אבשלום ששוני
קובי פרץ ורעייתו על ספסל הנאשמים. צילום: אבשלום ששוני


נשיא המדינה ראובן ריבלין הודיע בחודש שעבר כי החליט לאמץ את המלצתה של שרת המשפטים, איילת שקד ולהקל בעונשו של הזמר, במסגרת המתווה המיוחד לשנת ה-70. שקד אישרה את החנינה, וזאת בניגוד לחוות הדעת של אנשי משרדה.
 
בחודש מאי אשתקד הורשע פרץ בחמישה מקרים של העלמת מס של מיליוני שקלים שקיבל בגין הופעותיו. בהעלמת מס בהיקף של 5.8 מיליון שקלים ובדיווחים כוזבים למס הכנסה בשנים 2009-2005. באותו משפט השופטת גזרה עליו שנתיים מאסר בפועל ו-175 אלף שקלים קנס בנוסף לשלוש שנות מאסר על תנאי. זאת מול בקשת המדינה להטיל עליו ארבע שנות מאסר. 
 
במהלך הדיונים על הערעור, רמז פרץ כי מי שהביא אותו למצב הזה הוא אמרגנו לשעבר שהפך להיות עד מדינה, יוחאי יעיש. "הטעות היחידה בחיי היא שבחרתי להיות עם מי שהייתי איתו. אומרים שאישה יודעת אחרונה שבעלה בוגד", אמר הזמר לשופטים.