משטרת ישראל וצעיר תושב יצהר חתמו על הסכם פשרה, לפיו המשטרה תפצה את הבחור ב-12 אלף שקלים, לאחר סדרת כשלים ומחדלים של המשטרה בעניינו. אברהם (שם בדוי) נעצר שאירע לפני כשנה, בדרישה להפקדה של סכום כסף נגד צו הבאה שהוצא נגדו. רק בתום המעצר, התברר כי הבחור שילם כבר את הצו מספר שבועות לפני כן, ורק בעקבות אי עדכון התשלום במחשבי המשטרה הוא נעצר שוב. לאחר שנחקר בתחנה, אחד השוטרים ערך לאברהם חיפוש בעירום מלא, לעיני קציני ושוטרי אחרים.
בתלונה שהגיש עורך דינו מנשה יאדו מארגון חוננו, לקצין תלונות הציבור, נכתב כי "אין סמכות שיטורית לערוך חיפוש בעירום מלא לצרכי כליאה, בפרט לא בנסיבות של מעצר לצורך תשלום צו הבאה". עוד נכתב בתלונה כי "אברהם הוכנס לתא קיטון עם ספסל ברזל קטן בלא מזרן ושמיכה, תוך הפרה של חקיקה בחוק סדר הדין הפלילי. אם לא די בכך לא קיבל מזון במשך 12 השעות בהן היה עצור והשוטר אף סירב להכניס תפילין לתאו". הוא הוסיף: "בלא הצדקה סבירה, הפר בכך את חובתו לגבי טיפול בכלואים בבית המעצר".
קצין תלונות הציבור רפ"ק מוטי שושן, שלח מכתב תגובה וכתב כי התלונה נמצאה מוצדקת. הוא הוסיף כי הנושא יועבר לטיפול משמעתי וכי "הטענות מצריכות הפקת לקחים ברמת התחנה". הוא סיים את מכתבו בשורה הבאה: "צר לי שמרשך נקלע לסיטואציה לא נעימה זו. אנו מאחלים לו שמפגשיו הבאים עם משטרת ישראל יהיו בנסיבות נעימות יותר".
בעקבות חלופת המכתבים הוגשה תביעת פיצויים, וכעת לאחר דיון בית המשפט הגיעו הצדדים לפשרה לפיה המשטרה תפצה אותו ב-12 אלף שקלים "מבלי להודות באיזו מטענות התובע".
עו"ד יאדו מסר ל"מעריב אונליין": "פרקליטות מחוז ירושלים ייצגה את המשטרה ושילמה בלא להגיש כתב הגנה 12 אלף שקלים, באופן שמעיד על כך שאף אם במשטרה לא הפנימו את הנורמות בהן יש לפעול גם נגד פעילי ימין. בפרקליטות מכל מקום, ולאחר שורה של פסקי דין שנתקבלו לחובתה - כן הפנימו את המסר, ולכן היו מוכנים לשלם".