עבריין בכיר ממשפחת פשע חתם על הסכם מדהים עם המשטרה

הסכם יוצא דופן בין המשטרה לסניגוריו של עיסאם ג'רושי מאפשר את הרחקתו מהארץ למשך חודשיים. מדובר בהסכם שנחתם לראשונה בישראל עם עבריין בכיר

אלון חכמון כתב פלילים ומשטרה מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
מפקד תחנת רמלה סנ״צ אביעד כתפי ותיעוד זירת הרצח של עלי ג'רושי. קרדיט: דוברות המשטרה | צילום:

מדובר בהסכם שנחתם לראשונה בישראל בין עבריין בכיר למשטרה, שבמסגרתו הוחלט למעשה על הרחקתו של החשוד אל מחוץ לגבולות המדינה, במקום פיקוח עליו בתוך הארץ. המשטרה, שהייתה אמורה לפקח על צעדיו בעקבות הצווים שהוצאו נגדו, הסכימה לשחררו לחו"ל, ובכך למנוע ממנו להפר את ההגבלות, ובכללן איסור כניסה לערים רמלה ולוד.

במסגרת החוק, רשאי בית המשפט להוציא צווים מנהליים נגד גורמי פשיעה מרכזיים. בין היתר, הוצא באוגוסט 2025 צו מנהלי נגד עיסאם ג'רושי, במסגרתו הוגלה לאילת, שם אמור היה לשהות תחת מגבלות.

עורך דין ירון גיגי
עורך דין ירון גיגי | צילום: יח''צ

אלא שלפי המשטרה, ג'רושי לא עמד בתנאי הצו. למרות שנאסר עליו להגיע לערים רמלה ולוד וכן לשהות במעצר בית בשעות מוגבלות, הוא הפר את ההנחיות ונפגש עם גורמים שאסור היה לו ליצור עמם קשר.

בעקבות ההפרות, הוגש נגדו כתב אישום בגין הפרת צווים, והוא נדון לשמונה חודשי מאסר בפועל, אותם סיים לרצות לאחרונה.

היום, במסגרת בקשה שהגישו חוקרי ימ"ר מרכז לבית משפט השלום בראשון לציון להוצאת צו מעצר מנהלי נוסף, האוסר על ג'רושי להתקרב לערים רמלה, לוד, ירושלים וחיפה וכן לקיים קשר עם גורמי פשיעה מרכזיים, הגיעו הצדדים להסכמות חריגות.

עורך דין שחר חצרוני
עורך דין שחר חצרוני | צילום: יח''צ

על פי ההבנות, סניגוריו של ג'רושי, במטרה למנוע ממנו להסתבך פעם נוספת, סיכמו עם המשטרה כי הוא יוגלה לחו"ל למשך חודשיים. בכך, לטענת הצדדים, מתייתר הצורך בהוצאת צו מנהלי נוסף, שכן ממילא לא ישהה בתחומי המדינה ובערים שבהן נאסר עליו להימצא.

עו''ד וואליד כבוב
עו''ד וואליד כבוב | צילום: פרטי

עו"ד ירון גיגי, המייצג את ג'רושי יחד עם עורכי הדין שחר חצרוני וואליד כבוב, מסר ל"מעריב": "מדובר בחוק דרקוני שהמדינה עושה בו שימוש יתר על המידה. עם זאת, ובאופן תקדימי, בית המשפט קיבל את עמדת ההגנה ואפשר ללקוח לשהות בחו"ל בתקופת הצו, ובכך להימנע מתנאים מגבילים דורסניים ובלתי סבירים בתחומי המדינה".

תגיות:
רמלה
/
משפחות פשע
/
פשע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף