בשל ההסלמה במצב הבטחוני השרים צפויים לאשר מחר (ראשון) בוועדת שרים לחקיקה כי מאבטחים יוכלו לקחת את נשקם הביתה. השר לבטחון הפנים גלעד ארדן אמר כי יהיה אפשר לתחום את האיזור שבו יופעל החוק ורק לתקופה מסויימת. בתזכיר החוק נטען כי הוא נובע "מטעמים של שמירה על שלום הציבור וביטחונו".
 
לפי הנתונים שבידי המשרד לביטחון הפנים בישראל יש כ38 אלף מאבטחים המחזיקים נשק.  השר ארדן אמר:" בשבועות הקרובים בתיאום עם משטרת ישראל, המפכ''ל וראש הממשלה על פי המדיניות שסוכמה, אנחנו נרחיב עוד יותר את מדיניות רישוי כלי הנשק. הצעד הזה הוא חלק מכלול צעדים שאנו נוקטים לצד התגבור המאסיבי של פתיחת תחנות המשטרה גם בישובים הערביים, דבר שלא קרה שנים רבות. גם עם גל הטרור הזה אנחנו נדע להתמודד וננצח אותו כפי שעשינו פעמים רבות בעבר".
 
החוק שמביא השר לבטחון הפנים גלעד ארדן וצפוי להיות מאושר מחר מבטל את המגבלות שהוטלו לפני כשנתיים על מאבטחים עקב גל של מקרי רצח נשים. 
 

ב–2013, קואליציית ארגוני נשים וזכויות אדם בשם "האקדח על שולחן המטבח" פרסמה את מספר הנשים שנרצחו על־ידי בני זוגן שעבדו כמאבטחים. הדבר עורר לחץ ציבורי שהביא את המשרד לביטחון הפנים להכריז על רפורמה בתחום.
בספטמבר 2013 נכנסו לתוקפן הנחיות של השר לביטחון פנים דאז, יצחק אהרונוביץ', שקבעו כי מאבטחים לא יוכלו לשאת נשק שלא במסגרת עבודתם וייאלצו להפקידו בבית העסק. חברות האבטחה ובתי העסק התקינו כספות במקומות עבודת המאבטחים, בעלות של מיליוני שקלים. כעת, ישתנו שוב ההנחיות. 
 
החוק מצטרף להנחיות מקלות על נשיאת נשק של השר ארדן מחודש אוקטובר אז הוסרו חסמים ביורוקרטיים, בוטלו דרישות ותק מינימליות ונקבע אילו דרגי קצונה בצה"ל יורשו לשאת נשק. לפי ההנחיות החדשות, כל קצין מדרגת סגן ומעלה או נגד מדרגת רס"ר ומעלה, המשרתים בצה"ל בשירות סדיר או במילואים או במקביל לאחד מאלה בשורות כוחות הביטחון, יוכל לשאת נשק. זאת, בניגוד למצב הנוכחי, שבו מותר רק לקצין בדרגת סרן ומעלה. כמו כן, בוטלה האבחנה בין דרגות הקצינים הזכאים המשרתים בקבע או בשירות מילואים פעיל, בהתאם לרמת קורס הקצינים, וכן בוטלה הדרישה לוותק של שנתיים בדרגה על מנת להיות זכאי לקבל רישיון לשאת נשק.
"לא להישחט"
 
בתוך כך, שעות ספורות לאחר פיגוע הירי קרא חבר הכנסת הטרי אמיר אוחנה (הליכוד) בפייסבוק להקל על מתן היתרים לנשיאת כלי נשק. זאת בטענה כי לו היה אדם עם נשק ליד הבר ברחוב דיזנגוף, המחבל היה נורה למוות במקום ולא נמלט מהזירה.
 
"החלטתי לקחת על עצמי את נושא ההקלות במתן היתרים לנשיאת כלי ירייה. אם טרם הוקמה שדולה כזו בכנסת - אקים אותה. אם הוקמה - אחיה אותה. השאיפה היא שכל אזרח נעדר עבר פלילי או רפואי רלוונטי, המבצע שירות מילואים - יוכל לשאת נשק ברישיון אם יבקש", כתב בעמוד הפייסבוק שלו, וצירף צילום של המחבל לפני הירי.
 
"כן, ניתן להניח שלמרבה הצער תהיינה יותר תאונות נשק (כשחוטבים עצים עפים שבבים)", הוסיף, "אך אין כל יסוד להנחה כי יותר חיים יאבדו מתאונות נשק מאשר חיים שייחסכו במדינה מוכת טרור כשלנו. יותר נושאי נשק מתורגלים ברישיון שווה יותר מחבלים מנוטרלים בזירה, שווה פחות אובדן של חיי אדם"
"בטרור שמבשיל במוחו הקודח של המבצע, להבדיל מבתשתית טרור ארגונית מסודרת, קשה להאבק והתשובה לזה הראשון היא בשניים: אלף, מלחמה בהסתה, בית, מתן אפשרות ראויה לאזרחים להתגונן, ולא להישחט כצאן. הבא להרגך - השכם להרגו", סיכם. הפוסט עורר סערה בקרב הגולשים וביקורת קשה על עמדתו של חבר הכנסת אוחנה.