פיצוץ עז זעזע אמש את העיר מסאיף שבסוריה והוביל למותו של המדען ד"ר עזיז איסבר. פרשן חדשות עשר, אלון בן דוד, סיפר היום (שני) בתוכניתה של אילה חסון ב-103FM על האיש שהיה מדורג כשלישי בקומפלקס הצבאי-תעשייתי של משטר אסד. "המדען שחוסל אינו כזה דגול, הוא מספר שלוש בהיררכיה של אסד שהוביל את הפעולה בנושאי טילים", אמר בן דוד. "הוא ניסה לסייע לאיראנים לבנות תשתית להכנת טילים מדויקים על אדמת סוריה ולבנון. הוא נתן להם את המקום והיכולת לעשות את זה על אדמת סוריה".

הפרשן הוסיף כי צה"ל תקף לפי דיווחים בסוריה את מרכז המחקר שבו עבד המדען. "לפני שבועיים, כשתקפו מטוסי חיל האוויר, על פי פרסומים זרים, את הקומפלקס שלו, זה היה בניסיון לסכל הקמת רכיבי ייצור שהיו אמורים לצאת ללבנון", סיפר. "האיש הזה מאוד הטריד אותנו ואתמול בלילה התפוצץ מטען שפגע ברכב שלו והרג אותו ואת הנהג שלו כשהיו בדרכם הביתה. אני לא חושב שמישהו בישראל מזיל דמעה בנושא".
 
בן דוד הסביר כי האחראים לחיסול בעומק סוריה יכולים להגיע לדמויות בכירות יותר שנמצאות בשטח המדינה. "חיסול בתוך סוריה אינו דומה לחיסול בתוניסיה או מלזיה, זה דורש יכולות גיוס והפעלה של אנשים בתוך מדינה אויבת וזה אירוע לא פשוט. מי שמצליח לחסל מדען כזה בלב ליבה של סוריה יכול להגיע גם לאנשים משמעותיים יותר שמעניינים אותנו", אמר בן דוד.


"המבצעים הללו משנים את הרגלי האנשים שפועלים כנגד ישראל. אנשים שנשארו חיים לאחר אירועים שכאלה לא חיים את אותם חיים", אמר פרשן חדשות עשר. "אירועים שכאלה מעקרים את ההתלהבות של אנשים לעסוק בפעילות שכזו. הרעיון הוא להחזיק את הצד השני במצב מתמיד של תחושת נרדפות, שישקיע את רוב משאביו בהגנה על עצמו וכך יהיה לו פחות פנאי להתעסק בלירות עלינו".

בן דוד הזכיר את חיסולו של בכיר חמאס מחמוד אל מבחוח בדובאי, שיוחס גם הוא לישראל. "הייתה תקופה של האטה בפעילות, האירוע שקרה בדובאי שמיוחס לישראל, חשף המון שיטות פעולה", אמר. "זה היה אירוע מאוד מטלטל שהסביר להרבה מאוד אנשים בתחום שהיכולת להסתובב עם זהות לא שלך הולכת ונעלמת היום. אנחנו קרובים לכך שכל הדרכונים בעולם יהיו ביומטריים והשימוש בישראלים במשימות הללו הולך ונהיה הרבה יותר מסובך. נדרשו התאמות לפעולות בעולם החשאי לאו דווקא על בסיס ישראלים ולכן קשה לקשור את הדברים לישראל".
עריכת תוכן 103FM: איתמר זיגלמן
 
מרכז מחקר שהופצץ בדמשק. צילום: רויטרס
מרכז מחקר שהופצץ בדמשק. צילום: רויטרס