הסכנה הגדולה של ישראל מגיעה מהגבעות ביהודה ושומרון | רן אדליסט

ראש השב"כ רואה בפורעי הגבעות היהודים "גורמי חיכוך", בזמן שהרמטכ"ל מניף דגל אדום בקבינט בעניין טרור יהודי. הוויכוח הסמנטי הופך למשבר מדיני וביטחוני

רן אדליסט צילום: אסף קליגר
עקבו אחרינו
חיילי צה''ל מתעמתים עם מתנחלים
חיילי צה''ל מתעמתים עם מתנחלים | צילום: נאסר אישתיה, פלאש 90
2
גלריה

"כשאדם יהודי מחליט לשרוף בית או רכב על יושביהם, או להכות אדם בנבוט בראשו – זו פעולת טרור", אמר בלוט בכנס סגור של ארגון "בעד התיישבות – נגד אלימות". נטען שהוא התכוון גם לפעילות כיתות ההגנה המרחבית. השלכות אבנים בידי פלסטינים נחשבות פעולות טרור – והתגובות להן בהתאם. כשנשאל בלוט בהזדמנות אחרת למה לא יורים בטרוריסטים היהודים, אם מדובר בטרור, הוא ענה שלא יורים במיידי אבנים יהודים בשל "השלכות סוציולוגיות קשות".

אבי בלוט
אבי בלוט | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

באשר ליד קלה על ההדק בירי בפלסטינים הסביר בלוט: "כיוון שמותר לירות בפלסטינים שניסו לחצות את גדר ההפרדה ולפגוע בהם מהברך ומטה יש הרבה 'אנדרטאות צולעות' בכפרים של כאלה שניסו לחדור וחטפו". כשדיבר על הרג פלסטינים אמר: "אנחנו הורגים כמו שלא הרגנו מאז 1967". בכנס סגור של "הארץ" הוא טען שצה"ל פועל "באגרסיביות מדויקת" כדי למנוע תרחיש דומה לזה של 7 באוקטובר בגדה. "מה היתרון שלי? שאני כל הזמן נוגע בו (בפלסטינים), אני כל הזמן הופך את הכפרים לעימותים", הוסיף.

ככה בדיוק נראית זוועה, כשההרג והירי הם חשבון תעשייתי קר המעלה מיד אסוציאציות למחזות ולמחוזות שאנחנו מנסים להימלט מהם.

תגיות:
טרור
/
פלסטינים
/
מתנחלים
/
אייל זמיר
/
אבי בלוט
/
דוד זיני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף