בוושינגטון מתכוננים הלילה (שני) לביקורו השנוי במחלוקת של ראש הממשלה, בנימין נתניהו. משני צידי המתרס, דמוקרטים ורפובליקנים, נערכים לנאומו בקונגרס בנוגע לסוגיית הגרעין האירני, שיתקיים ביום שלישי הקרוב. למרות שכמה מחוקקים דמוקרטים החליטו להחרים את הנאום, התא של בית הנבחרים צפוי להיות מלא.
מזכיר המדינה, ג'ון קרי, התייחס אמש לביקור נתניהו ואמר כי ראש הממשלה היא מוזמן ורצוי בכל עת בארצות הברית, למרות "הסיבות המוזרות והייחודיות של ביקורו הנוכחי, כמובן שראש ממשלת ישראל היא מוזמן תמיד", אמר קרי אמר בראיון בלעדי ל-ABC. "אני מדבר עם ראש הממשלה באופן קבוע, כולל אתמול", הוסיף קרי.
לפני טיסתו לוושינגטון, התקשר קרי לנתניהו כדי לדון בנסיעתו, במשא ומתן עם איראן, ובאפשרות של קריסה פיננסית של הרשות הפלסטינית.
אמש המריא נתניהו לוושינגטון מנמל התעופה בן גוריון, שם הוא צפוי לנאום ולהביע את התנגדותו להסכם הגרעין עם איראן. נתניהו אמר לפני צאתו: "אני יוצא לוושינגטון בשליחות גורלית, אפילו היסטורית. אני שליח של כל אזרחי ישראל, כולל אלה שלא מסכימים איתי. אני חש דאגה עמוקה לגורלם של אזרחי ישראל, לגורלו של עם ישראל ושל מדינת ישראל. אעשה כל מה שצריך על מנת להבטיח את עתידנו".
ראש הממשלה יישא היום (שני) נאום בפני איפאק, השדולה למען ישראל. לאחר הנאום בקונגרס, צפוי נתניהו להיפגש עם נציגים בכירים של שתי המפלגות בקונגרס, זאת לאחר שהוא הואשם בפגיעה באינטרסים של ישראל מול ארצות הברית כדי לטפח את היחסים עם המפלגה הרפובליקנית.
נאומו של נתניהו גרם למתיחות בינו לבין הבית הלבן לאחר שהוזמן על ידי יו"ר בית הנבחרים ג'ון ביינר. מנגד, סוזן רייס, היועצת לביטחון לאומי של הנשיא ברק אובמה, אמרה כי הוא הרסני ליחסי ארצות הברית וישראל. מזכיר המדינה, ג'ון קרי, אמר כי אלה המתנגדים להסכם, לא יודעים מה יש בו. קרי אף פקפק בשיקול הדעת של נתניהו ואמר שראש ממשלת ישראל טועה בשיפוט המצב. הוא הזכיר כי בשלב מסוים, נתניהו לא תמך בהסכם הביניים שנחתם בין איראן והמעצמות, אבל כעת הוא רואה שזה עזר לעצור את התפתחות תוכנית הגרעין האיראנית. קרי אמר שנתניהו "אולי שופט את המצב באופן שלא נכון כאן".