בהמשך התייחס נתניהו לנאומו מחר בקונגרס: "אני מביא לכם דרישת שלום מירושלים, הבירה המאוחדת שלנו לנצח ומביא חדשות שאתם אולי לא שמעתם - אני אדבר מחר בקונגרס. מעולם לא נכתב כל כך הרבה על נאום שעדיין לא דובר, אני לא אדבר על הנאום, אגיד מה המטרה שלו. אבהיר: המטרה היא לא להראות חוסר כבוד לנשיא אובמה ומה שהוא מייצג, יש לי כבוד גדול מאוד אליו. אני אומר תודה על מה שהוא עשה עד עכשיו לישראל, אפילו דברים שאני לא יכול לדבר עליהם, אני אומר תודה מעומק ליבי וכך גם אתם צריכים לעשות".
נתניהו המשיך: "הנאום שלי לא אמור להכניס טריז בין המפלגות באמריקה. אנחנו מאוחדים ואהודים על ידי שתי המפלגות וכך זה אמור להיות. גם הדמוקרטים והרפובליקנים, הברית שלנו חזקה איתם. הם עוזרים לנו בהגנה על ישראל וראינו את זה בקיץ הקרוב. הם מגבים אותנו בניסיונות להשיג שלום צודק. עבודה משותפת עשתה אותנו מאוחדים וחזקים וגם את הברית בינינו. הדבר האחרון שאני רוצה שישראל תהיה בין שתי המפלגות. זה לא אמור להיות ככה. אנחנו תמיד נהיה מקובלים על שתי המפלגות".
נתניהו באיפא"ק. צילום: רויטרס
על נושא הסכם הגרעין של המעצמות עם איראן אמר נתניהו: "אני אפנה מחר בקונגרס לגבי האיום על ישראל. איראן היא ספנוסרית של הטרור. זה מה שהם עושים בלי נשק גרעיני, דמיינו מה הם יכולים לעשות עם נשק כזה. יש לי מחוייבות. 2000 שנה היינו ללא מדינה, ללא קול, היינו ללא כוח מול אויבנו. לא יכולנו לדבר ולהגן על עצמנו. לא עוד. לא עוד. הימים האלה שאנחנו היהודים פאסיביים, הימים האלה נגמרו".
על הברית עם ארצות הברית בנוגע לאיראן אמר ראש הממשלה הישראלי: "אנחנו מגנים על עצמנו ומסוגלים להגן על עצמנו עם בריתות, ביחד עם הציביליזציה, וביחד עם ארצות הברית. בכל פרט בעולם, אף אחד לא עושה ברית עם אנשים חלשים, אנחנו מגינים על עצמנו, היום אנחנו לא נהיה בשקט, היום יש לנו קול.
נתניהו אמר בהמשך דבריו: "ישראל וארצות הברית מסכימים שלאיראן לא צריך להיות נשק גרעיני. אבל אנחנו לא מסכימים איפה צריך להגביל אותם. גם בקרב בעלות הברית יש חילוקי דעות. ארצות הברית היא הגדולה ביותר, אנחנו אחת מהמדינות הקטנות, ארצות הברית באחת השכונות הנוחות בעולם, אנחנו במסוכנות, ארצות הברית היא הכי חזקה בעולם, אנחנו חזקים, אבל פגיעים. מנהיגים אמריקאיים מדברים על החיים, ישראלים מדברים על הישרדות. במשך 9 שנים אני ראש הממשלה, בכל יום אני חושב על ההישרדות של המדינה והפעולות שאני נוקט בשביל זה".
על ההרעה ביחסים עם הבית הלבן אמר נתניהו: "בגלל ההבדלים האלה, היו לנו אי-הסכמות רבות מאוד. ב-1949 ג'ורג' מרשל ביקש מבן גוריון שלא להכריז על עצמאות, אבל בן גוריון הבין והכריז. ב-1967 הערבים חגו סביבנו, אם ישראל תפעל לבד, היא תהיה לבד. ישראל פעלה לבד להגן בסוף. ב-1981 השמדנו את הכור בעיראק בהנהגת מנחם בגין, ארצות הברית ביקרה אותנו והשעתה את הסיוע ל-3 חודשים. שרון הוציא לפועל את חומת מגן, ארצות הברית ביקשה לעצור, אבל שרון המשיך".
עוד אמר נתניהו: "הזכרתי את כולם כדי לחדד נקודה – הידידות שלנו היא חזקה והיא גדלה ונהייתה חזקה יותר עשור אחר עשור. וגם אם יש אי הסכמות, היא תגדל ותהיה חזקה יותר בעתיד. וזאת בגלל שאנחנו חולקים את אותם חלומות, כי אנחנו רוצים עולם טוב יותר. הדברים שמאחדים אותנו חזקים מאלה שמפלגים אותנו. כמו חירות, צדק, חמלה, כמו הרצון למנוע ברבריות".
בסיום דבריו אמר ראש הממשלה: במזרח התיכון החשוך הזה, אנחנו אור ותקווה למי שנמצא סביבנו. ישראל וארצות הברית ימשיכו לעבוד ביחד. אנחנו יותר מחברים, אנחנו 'משפוחה'. במשפחה תמיד יש חילוקי דעות, אבל צריך לזכור תמיד שאנחנו משפחה. אנחנו חולקים את היעד, זה המסר שלי – הידידות שלנו תחזיק לנצח, תודה רבה אייפאק, תודה אמריקה, אלוהים יברך אתכם". בירידתו מהבמה, נתניהו זכה שוב למחיאות כפיים סוערות.
לאחר הנאום, צפוי נתניהו להיפגש עם נציגים בכירים של שתי המפלגות בקונגרס, זאת לאחר שהוא הואשם בפגיעה באינטרסים של ישראל מול ארצות הברית כדי לטפח את היחסים עם המפלגה הרפובליקנית. מאוחר יותר הערב (שני) צפויה לנאום באותו פורום היועצת הלאומית לביטחון לאומי של ארה"ב, סוזן רייס.