הצעת החוק הראשונה של סיעות הקואליציה המתגבשת מבקשת לחולל שינוי משמעותי בשילוב בעלי מוגבלויות במגזר הציבורי כך ששיעור העסקתם יעלה משמעותי ויעמוד על סך של 5% מכלל שיעור העובדים.
חוק שוויון זכויות לאנשים בעלי מוגבלויות, קובע כי על מעביד לפעול לשילוב הולם של אנשים בעלי מוגבלות, אך בפועל הוא אינו קובע מהי ההגדרה של ייצוג הולם ובפועל מיושם בצורה חלקית.
דו"ח מבקר המדינה משנת 2013 קבע כי שיעור העסקתם של אנשים בעלי מוגבלות בשירות המדינה נמוך ועמד על 2.05% בלבד מעובדי המדינה בשנת 2010 אף ששיעורם באוכלוסייה היה למעלה מ-5%.
בנוסף לכך, על אף שהתקבלה החלטת ממשלה לייעד משרות לאנשים בעלי מוגבלויות וכך לקדם ייצוג הולם בשירות המדינה, במועד סיום הביקורת עדיין לא פורסם מכרז למשרה זו. יוצא אפוא כי היקף העסקתם של בעלי המוגבלויות בשירות המדינה נותר נמוך כשהיה.
הצעת החוק החדשה אותה יזם ח"כ יואב קיש (הליכוד) יחד עם ח"כים מכלל סיעות הקואליציה קובעת כי גופים ציבוריים, יידרשו לדאוג לייצוג הולם של אנשים בעלי מוגבלויות, כך שמספרם לא יפחת מ-3% מהמספר הכולל של העובדים והעובדות בארגון.
בנוסף, בשנת 2017 תחול עלייה בשיעור העסקת העובדים כך ששיעור העסקתם של העובדים בעלי המוגבלות יעלה ב 2% נוספים ויעמוד על 5% מכלל העובדים לכל הפחות.
יחד עם ח"כ קיש יצטרפו להצעת החוק ח"כ נורית קורן, ח"כ דוד ביטן וח"כ מיקי זוהר מהליכוד, ח"כ ניסן סלומינסקי מהבית היהודי ח"כ אלי כהן מכולנו, ח"כ רוברט אילטוב מישראל ביתנו, ח"כ אורי מקלב מיהדות התורה וח"כ יצחק וקנין מש"ס.
ח"כ קיש אמר: "שילובם של בעלי מוגבלויות הוא מסר חברתי ראשון במעלה ולא בכדי בחרתי שהצעת חוק זו תהיה הראשונה אותה הגשתי". לדבריו, חתימתם של ח"כים מכל סיעות הקואליציה היא תעודה של כבוד לקואליציה המתגבשת. "מצאתי שותפים עם אוזן קשובה ורצון אמת להובלת חוקים בעלי רגישות חברתית. הצעת החוק היא בשורה של ממש" .
אורן הלמן, סמנכ"ל חברת החשמל ומקים ארגון "סיכוי שווה" לשילוב בעלות מוגבלויות אמר כי זהו חוק היסטורי, שמקרב את ישראל למדינות נאורות כמו ארה״ב, גרמניה ומדינות אירופאיות שבהן יש חובת העסקה של 5% עובדים עם מוגבלות. לדבריו, הפתרון היחידי הוא החוק הזה - שמחייב העסקת עובדים עם מוגבלות במקום מכבסת המילים הנוכחית של ״העדפה מתקנת״ וייצוג הולם.