תוצאות סקר מקיף שנערך על מגוון נושאים במערכת הפוליטית, מצביעות על מגמות מפתיעות בכל הנוגע לסוגיה הפלסטינית והדרכים לפתרון שמוצעות בתקופה האחרונה. הסקר, שנערך על ידי המכון הישראלי לדמוקרטיה בשיתוף אוניברסיטת תל אביב הצביע על כך שהציבור הישראלי רוצה ומעוניין לראות התנעה של תהליך השלום מחדש, ורובו המכריע היה שמח לפגישת פסגה בין ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ליו"ר הרשות, אבו מאזן. הסקר בדק גם נושאים נוספים כגון הפעילות כעת מול הפלסטינים וגל הטרור, סיפוח וקיפוח ונתוניו מראים כי הציבור מותח ביקורת על עמדת העולם כנגד ישראל.
על רקע היוזמה הצרפתית לכינוס ועידה בינלאומית, 70% מהישראלים טוענים כי הם תומכים בפגישה בין אבו מאזן לנתניהו, זאת לעומת 27% שמתנגדים לכך. גם בקרב תומכי הימין 46% תומכים בקיום הפגישה. עוד נמצא, כי רוב הישראלים (62%) תומכים במו"מ בין ישראל לרשות הפלסטינית, אך 29% בלבד מאמינים שמהלך של משא ומתן יוביל לשלום בשנים הקרובות. בנוגע לאמירתו של אבו מאזן לפני כשבועיים, כי העביר מסר שברצונו להיפגש עם נתניהו אך לא נענה, נמצא כי רוב הישראלים (63%) אינם מאמינים להצהרה זו . בקרב יהודים בלבד, חלקם של הספקנים מטפס ל-72%.
בתוך הציבור היהודי, תמונת המצב משתנה כש-49% תומכים במדיניות זו, לעומת 44% שמתנגדים לה. בקרב תומכי המחנה הציוני, ישנו רוב דחוק המתנגד לאמירה זו (49% לעומת 43%). עוד נמצא כי בקרב מצביעי ישראל ביתנו והליכוד (78% ו-64% בהתאמה) ישנה התמיכה הגבוהה ביותר בעמדה זו, בעוד שאצל מצביעי מרצ והבית היהודי נרשמה ההתנגדות החריפה ביותר (75% ו-55% בהתאמה).
כל העולם נגדנו
על רקע הביקורת הבינלאומית על מדיניות ישראל בשטחים, טענו 74.5% מהנשאלים, כי הביקורת בקהילה הבינלאומית לא מביאה בחשבון במידה שווה את האינטרסים הלאומיים של הישראלים והפלסטינים (בקרב המגזר היהודי בלבד, מספר זה מזנק ל-82%). בהמשך לכך, 49.5% מהנסקרים, סבורים כי ישראל לא צריכה להתייחס ברצינות לביקורת של הקהילה הבינלאומית בנושא זה.
50% מהנסקרים סבורים, כי ישנם סיכויים גבוהים שהקהילה הבינלאומית תפעיל לחצים ממשיים על ישראל בכדי להביא לסיום השליטה שלה בשטחים (לעומת 33% שסבורים כי לחצים ממשיים כאלו לא יופעלו בשנים הקרובות). עוד עולה, כי 40% מהנשאלים, הסכימו שאם יימשך המצב הנוכחי, הקהילה הבינלאומית תתייחס לישראל כמדינת אפרטהייד.