"אלו אמירות לא ראויות", כך כינה הבוקר (חמישי) דובר צה"ל מוטי אלמוז את אמירותיו של הרב יגאל לוינשטין נגד שילוב של נשים לוחמות בצה"ל. "בשעות האחרונות מתפרסמות קריאות להפסיק את שילוב הנשים בצה״ל", כתב אלמוז בחשבון הפייסבוק שלו. "אחיי לנשק- אתם טועים, צה"ל של כולם, נשים וגברים: בני הציונות הדתית היקרים המצויים ביחד עם אחיהם החילוניים בכל שורות הצבא ולוחמות דתיות וחילוניות העומדות על משמר ארצנו, חרדים, בני הדתות השונות- החברה הישראלית כולה".
דובר צה"ל אף התייחס לנושא בתוכנית של אילה חסון ב-103FM. "לפי חודש וחצי הוצאנו הודעה שלא להזמין יותר את הרב לוינשטין להרצאות, ואנו עושים את זה בצער בגלל המילים ששמענו לפני יומיים. אני מבין את חשיבות הפרובוקציה כשרוצים להעביר מסר, אבל להתייחס לנשים בצבא במושגים של חום וקור בשנת 2017 - זה באמת לא ראוי לתגובה", אמר אלמוז שהוסיף: "כך לא מעבירים מסרים".
"הצעד המעשי הגדול שאנו עושים זה איחוד השירות של נשים וגברים יחד. אנו רוצים שכולם ירגישו שהצבא הזה הוא ביתם", הוסיף אלמוז.
לוינשטיין, ראש המכינה הקדם צבאית בעלי, תקף בשנה שעברה את חברי הקהילה הגאה בנאום פומבי, ואמר כי "הגאים הם אנשים שאיבדו את הנורמליות, סוטים שמטריפים את המדינה, נכנסו לצבא ואף אחד לא מעז לצפצף". דבריו גררו ביקורת קשה, ובצה"ל חדלו מלהזמין אותו לפעילויות בבסיסים. אתמול פורסמה התבטאות מעוררת מחלוקת נוספת של לוינשטיין, ולפיה גיוס צעירות דתיות לצה"ל "שיגע אותן, והפך אותן ללא יהודיות".
"עשר שנים אני פותח 'במחנה' ורואה רק תמונות של בנות, כולן צבעי הסוואה, רוקיסטיות. מישהו אמר לי 'אל תדאג, הן מתאמנות לקראת החתונה, להתאפר. לא יודע מי יתחתן איתה", אמר לוינשטין. הוא הוסיף: "אני לא מפחד להתחתן בצבא, כי כשאתה חם מהתנור אתה בוחר אישה חמה בדוסיות. ודאי שהיא חמה, היא לא שירתה בקרק"ל. אחרת איך תהיה חמה?".
אתמול קרא שר הביטחון אביגדור ליברמן להפסיק את תקצוב המכינה הצבאית עלי, שהרב לוינשטין עומד בראשה, זאת בעקבות דבריו של לוינשטין. יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט לא נשאר חייב ועקץ את שר הביטחון. "נשקול לדון עם שר הביטחון על סגירת מכינת עלי, לאחר שישלים את חיסול הנייה", אמר בנט. הבוקר הגיב ליברמן לאמירות הללו ואמר: "לא מבין את הדחף של כמה שרים להתקוטט ולריב כאילו אחרת הם לא יכולים לישון בלילה".
בראיון בגל"צ מוושינגטון הוסיף ליברמן ותקף את דבריו של לוינשטין: "שירות בנים בנות ובנות יחדיו, וגם שירות של בנות כלוחמות זה משהו שמתרחש מיום ההקמה של מדינת ישראל, אלפי בנות שירתו בצה"ל מיום הקמתו, כוללל בנות חרדיות. הבת שלי דתייה ושירתה שירות מלא ולא ראיתי שום פגיעה בה".
לדברי שר הביטחון, דבריו של לוינשטין הם "פגיעה חמורה במסורת ובערכים של צה"ל וזה בלתי מתקבל על הדעת שמי שפוגע כך יחנך חיילים. אני אחזור לארץ ונעשה כל מה שנדרש ולא נשלים עם פגיעה בבנות ישראל ובהשמצות שהדעת לא סובלת".
מכתב אנשי מילואים: "פוגע בלכידות המבצעית - אם הן מפריעות לנצח מקומן לא בצבא"
במקביל, פורסם אתמול מכתב של אנשי מילואים נגד גיוסן של נשים לתפקידי לחימה. "נוכחנו לגלות, כי בשנים האחרונות החליט צה"ל לקדם שילוב נשים בתפקידי לחימה, למרות שבמקביל נחשפנו לנתונים שהוציא הצבא עצמו על מחקרים שביצע ומסקנותיו כנגד המהלך אך לא דאג לפרסמם לעיני הציבור", נכתב, "עוד נוכחנו לגלות, כי על פי דוחות שהצבא הכין, ישנה עליה משמעותית בהטרדות המיניות ורכישה מערכתית גדולה יותר של אמצעי מניעה, דבר המעיד גם על פגיעה בלכידות המבצעית". הם הוסיפו: "אנחנו קוראים לך הרמטכ"ל, לעצור את המירוץ המטורף הזה".
אחד מהקצינים החתומים על המכתב אמר כי "אם עכשיו, בשביל הערך של שילוב נשים ביחידות קרביות אנחנו מורידים את רף האימונים, אנחנו פוגעים להן בבריאות ובלכידות המבצעית ופוגעים בסוף בכוח של צה"ל זה לא טוב ולא בריא - אם הן מפריעות לנצח, אז מקומן לא בצה"ל" הוא התייחס לעניין של רכישת אמצעי המניעה: "זה מראה שהצבא מכיר בכך שהמציאות של נשים וגברים ביחד יוצרת מתח מיני ובעיות שעוד פעם צה"ל עסוק בעוד משהו". הוא סיכם כי "הכנסה של נשים, בשם לא יודע מה, פוגעת בלכידות המבצעית שלנו - אנחנו נהיה עסוקים כלונו בבלונדינית ולא בלתכנן את הציר".
משרד המשפטים: "לא נפתח בחקירה נגד הרב לוינשטיין על הסתה"
אתמול הודיע משרד המשפטים כי אין לפתוח בחקירה נגד הרב יגאל לוינשטיין. על פי לשון ההודעה, לא בחשד לפרסום לשון הרע נגד ציבור, ואף לא בחשד להסתה לאלימות. בפרקליטות נימקו את ההחלטה בכך ש"הוא לא קרא, אף לא במשתמע, לפעול באלימות כלפי חברי קהילת הלהט"ב, או כלפי כל אדם אחר. על כן, לא מתקיים היסוד הקבוע בעבירת ההסתה לאלימות".
בנוסף ציינו בפרקליטות כי הסמכות המאפשרת ליועץ המשפטי לממשלה, בגין לשון הרע, תפעל רק במקרים נדירים וחריגים במיוחד, ולמעשה לא הופעלה מעולם עד היום. ראשת התחום הפלילי בפרקליטות המדינה הביאה כדוגמה את ההחלטה שלא להגיש כתב אישום נגד מוחמד בכרי, יוצר הסרט הדוקומנטרי "ג'נין ג'נין" שעסק בפעילות צה"ל במסגרת מבצע "חומת מגן".