נשיא המדינה ראובן ריבלין שלח היום אגרת תנחומים לבני משפחתה של מיריי קנול, ניצולת השואה בת ה-85 שנרצחה בפריז בסוף השבוע שעבר. "בשמה של מדינת ישראל כולה, אני שולח את תנחומינו הכנים על מותה הנורא של הגברת מיריי קנול בפריס בשבוע שעבר. העובדה שהאירוע הנורא התרחש שבועיים בלבד לפני המועד שבו אנו מציינים את יום הזיכרון לשואה ולגבורה ומתאבלים על הקורבנות, שוברת לב אף יותר", כתב ריבלין. 



ריבלין הוסיף: "ההתקפות האנטישמיות המתגברות ברחבי אירופה, ועימן התמיכה העולה במפלגות שחרטו על דגלן גזענות, מדאיגות במיוחד ואנו לא פוסקים לרגע מהדרישה להגביר את המאבק למיגור התופעה מול כל מנהיגי אירופה. קשה כל כך לעכל שחייה של מי ששרדה את זוועות השואה, וביתה היה פתוח בפני כל נזקק, הסתיימו באופן אכזרי כל כך. עם ישראל כולו איתכם באבלכם בשעה קשה זו ואנו תפילה שלא תדעו עוד צער".



ריבלין. צילום: הדס פרוש, פלאש 90



גופתה של קנול נמצאה שרופה בליל שבת שעבר, כשעליה סימני דקירות סכין, בדירתה בקומה השנייה של בית דירות ברובע ה־11 בפריז. העצורים הם שכנה המוסלמי של קנול בן ה־29 וידידו בן ה־22, שהוגדר כהומלס.



בחקירה אמרו השניים כי רצו לשדוד את הנרצחת, והם האשימו האחד את השני ברצח. הידיד טען כי השכן המוסלמי החל לדקור את קנול כדי שתגלה היכן מוסתר כספה, כשהוא זועק "אללה אכבר", והמשיך לדקור אותה עד שמתה. לבסוף, הם הציתו את הדירה כדי לנסות לטשטש את מעשיהם. 



במהלך החקירה התברר כי קנול הכירה את השכן הרוצח מאז שהיה בן שבע. כילד הוא נהג לעזור לה בקניות, וגם מאוחר יותר נהג לשהות בביתה. המטפלת שגרה איתה התלוננה נגדו בעבר על תקיפה מינית של בתה בת ה־13. בעקבות זאת ריצה האיש תקופת מאסר ומאז שחרורו בספטמבר 2017 החל להשמיע איומי נקמה. 
למרות זאת המשיכה קנול בקשריה עם השכן. לדברי בנה, ביום הרצח הוא ביקר פעמיים בדירתה ואף הביא לה יין פורטו לפי שהכניס לדירה את שותפו. לדברי הבן, אמו הייתה חולת פרקינסון, נעזרה במכשיר הליכה והייתה אשה ענייה שגרה במגורים של השירותים הסוציאליים, לכן ההסבר לרצח יכול לדעתו, להיות אנטישמי בלבד.