עוד סיכם הנסיך את מהלך ביקורו בארץ ואמר כי "טעמתי קצת מתל אביב ומהצעירים המוצלחים שבה, היופי שבה וחוף הים. עיר יפהפיה. הקשר בין מדינותינו מעולם לא היה חזק יותר, בין אם במסחר ובכלכלה ובין אם בטכנולוגיה וברצון לשמור על אזרחינו. האזור הזה סבל מאד, ואני יודע שאני מעוניין, כמו כל מי שחי כאן, בשלום אמתי ושלווה". את נאומו סיים הנסיך כפי שפתח, במילים נוספות בעברית, "תודה רבה".
מחר ימשיך הנסיך את ביקורו בתל אביב ויערוך סיור בשדרות רוטשילד עם זוכת האירוויזיון נטע ברזילי. בשעות הצהריים הוא צפוי להמשיך לביקור ברמאללה, שם ייפגש עם יו”ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן. בשגרירות הבריטית דאגו להדגיש כי הביקור “אינו פוליטי”, וכי הנסיך הגיע לישראל כדי להמחיש את היחסים המצוינים בין שתי המדינות ו”לטעום” קצת מהקהל בישראל.
מוקדם יותר היום נועד וויליאם עם הנשיא ריבלין ועם ראש הממשלה בנימין נתניהו. "זה כבוד גדול עבורנו לארח אותך כאן בירושלים", אמר לו ריבלין, "האדמה הזאת ידעה הרבה היסטוריה במהלכה הגיעו הרבה נסיכים. הייתי צועד בכל יום ברחוב קינג ג'ורג ה-6 ויש כאן הרבה רחובות בהקשר של בית המלוכה".
"זה הביקור הראשון שלי בישראל", אמר הנסיך וויליאם, "ורציתי להבין אץ ההיסטוריה והתרבות של ישראל. היה לי סיור מרגש מאוד ביד ושם וקיבלתי עוד מידע ממה שכבר חשבתי שאני יודע".
הנסיך החל הבוקר את ביקורו באופן רשמי כשהתארח במוזיאון יד ושם, ונפגש שם עם ניצולים שהגיעו לבריטניה מגרמניה בסוף שנות ה־30, ערב מלחמת העולם השנייה, במבצע שזכה לכינוי “קינדר־טרנספורט”. כאשר הגיע למייצג הנעלים במקום אמר הנסיך כי מדובר במחזה "מזעזע". "מנסה להבין את קנה המידה", הוסיף. הוא סיים את הביקור בחתימה בספר האורחים.
לאחר מכן וויליאם הגיע למעונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ברחוב בלפור בירושלים ושם הוא נפגש עמו לשיחה. בישיבת סיעת הליכוד אמש אמר ראש הממשלה: “אנחנו כמובן נקבל את הנסיך בברכה”. נתניהו אף הוסיף משפט שנדמה היה כעקיצה לכלי התקשורת בנוגע לפרשות המעונות השונים: “רעייתי ואני היינו מזמינים את כולכם, אבל המקום קצת צר במעון ראש הממשלה, אז אנחנו נברך אותו בשמכם ובשם כל אזרחי ישראל - ברוך הבא!”.