בהודעה שפרסם משרד ירושלים ומסורת ישראל נמסר כי "בהתאם להנחיות המעודכנות של פיקוד העורף, חלו שינויים משמעותיים במתווה האירוע". עוד נמסר כי "האירוע לא יתקיים במתווה המקורי שאושר, וזאת בשל המגבלות הביטחוניות המחמירות שהוטלו על אזור קו העימות ויישובי המועצה האזורית מרום הגליל". במשרד הדגישו כי נכון לעכשיו, באזור מירון ניתן לקיים התקהלויות של עד 200 אנשים בשטח פתוח ועד 600 אנשים במבנה סגור בלבד. הודעה מפורטת על אופן ההתנהלות באתר תפורסם לאחר קבלת החלטות סופיות מהדרגים המוסמכים.
בימים האחרונים עבר המתווה כמה גלגולים חדים: תחילה דובר על צמצום דרמטי של ההילולה וקיום אירוע סמלי בלבד; לאחר מכן אושר מתווה רחב יותר, שכלל התקהלויות של עד 1,500 איש בכל מתחם, סבבי עלייה של עד שעתיים וחלוקה למוקדים נפרדים - ציון הרשב"י, מתחם בני עקיבא, מושב מירון ומתחם 89. ההחמרה החדשה מותירה את מרבית הסעיפים שאושרו על הנייר בלבד.
ברקע התנהל גם עימות בין משרדי הממשלה סביב התחבורה והשליטה בהגעת הקהל. החשש המרכזי היה שללא ויסות מלא של ההגעה להר, גם אירוע מצומצם עלול להידרדר במהירות לעומסים, ניסיונות הגעה עצמאיים, הפרות סדר וסיכון בטיחותי.
את התמונה הכריעה המציאות הביטחונית בצפון. נפילת רקטה באזור מירון ללא התרעה מוקדמת, לצד המתיחות המתמשכת בגבול לבנון, חיזקו את עמדת גורמי הביטחון שאין מקום לקחת סיכון באירוע המוני באזור רגיש כל כך.
ההגבלות החדשות משנות את ההיערכות בשטח: אירועי ההמונים שתוכננו לא יוכלו להתקיים במתווה שאושר. לפי ההערכות המעודכנות, הכיוון הוא מתווה מצומצם מאוד - מאות משתתפים לכל היותר בכל רגע נתון, ומספר מוגבל של הדלקות, בפיקוח ובשליטה מלאה של המשטרה וללא קהל רחב.
נכון לעכשיו, לאחר הודעת משרד ירושלים ומסורת ישראל ברור כי מתווה ההמונים שתוכנן בימים האחרונים לא ייצא לפועל. במערכת הביטחון, במשטרה ובמשרד ירושלים ומסורת ישראל ממשיכים בהערכות מצב לקראת פרסום הנחיות מפורטות לציבור על אופן ההתנהלות בהר מירון.