פעם הוא היה צמוד לנתניהו - והיום הוא מכריז: "חושב להקים מפלגה"

לקראת הבחירות, המתמודדים מתחילים לפזר את ההצהרות המוכרות ולאה שפחות, בכל פלטפורמה אפשרית. היום הגיע תורו של גלעד ארדן להצהיר כי הוא חושב על הקמת מפלגה

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
ישראל כ"ץ, בנימין נתניהו, גלעד ארדן
ישראל כ"ץ, בנימין נתניהו, גלעד ארדן | צילום: מרק ישראל סלם
2
גלריה

המערכת הפוליטית רועשת וגועשת לקראת הבחירות. לאחר הודעתם של נפתלי בנט ויאיר לפיד על ריצה משותפת, במהלך שטלטל את האופוזיציה, הגיע היום (רביעי) גלעד ארדן ועשה את אותו דבר בקואליציה. הוא התראיין בחדשות 12 אצל קרן מרציאנו ושחרר הצהרה מפוצצת, לפיה הוא בוחן הקמת "מפלגת ימין מאחדת".

במהלך הריאיון, כאשר הסביר את הסיבות שבגללן הוא חושב לעשות זאת, בין היתר אמר כי "אני חושב שיש פה ציבור גדול, במיוחד אחרי ה-7 באוקטובר, שהאופציות היחידות שיש לו מול העיניים זה שותפות עם המפלגות החרדיות שלא מאפשרות שוויון בנטל, ומצד שני ממשלה שתלויה בקולות הערבים".

גלעד ארדן
גלעד ארדן | צילום: חיים טויטו - כנס בשבע

לאחר שמרציאנו עשתה השוואה לדברי גנץ, אמר: "אני גלעד ארדן ולא בני גנץ. אני יכול רק להצטער על כך שהא איבד לאורך הדרך את האשראי שהיה לו מהציבור. בני גנץ, אחרי ה-7 באוקטובר שהוא הצטרף לממשלה על אף שהוא לא איש ימין, בני גנץ היה אז בשיא המנדטים בסקרים, זה מוכיח שיש ציבור מאוד גדול שאין לו בית, יש ואקום פוליטי של אנשים שרוצים לראות פיוס לאומי, שרוצים לראות אותנו יושבים יחד ופותרים בעיות".

השיח סביב האפשרות הזו גבר בעקבות האיחוד בין בנט ללפיד, שפינה מחדש שטח פוליטי בימין הרך והממלכתי - אזור שבו מנסים כעת להתמקם או להתחזק כמה שחקנים, ובראשם - אביגדור ליברמן וגדי איזנקוט.

בשיחות סגורות הוזכרו, כפי שפורסם, גלעד ארדן, משה כחלון ויולי אדלשטיין כשמות המרכזיים סביב האפשרות למהלך כזה, אף שעדיין אין החלטה, ואין ודאות שהבדיקה תבשיל למהלך מעשי.

תגיות:
גלעד ארדן
/
הליכוד
/
בחירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף