בית המשפט הפדרלי בניו יורק, בראשות השופטת אן מ. דונאלי, הוציא הלילה (ראשון) צו מניעה שמטרתו לדחות את הוראת נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, לפיה תוגבל כניסת מוסלמים משבע מדינות ערביות לארצות הברית. הארכה החדשה של בית המשפט תאפשר כניסה למי שמחזיק ויזה בתוקף, גם אם הוא מגיע ממדינה שממנה נאסר להגיע בצו הנשיאותי הזמני עליו חתם טראמפ.
החלטת בית המשפט הגיעה על רקע הפגנות המחאה הגדולות שהתקיימו הלילה בשדות התעופה בארצות הברית, אליהן הגיעו רבבות ומחו על החלטת טראמפ. המפגינים הרימו שלטים ועליהם נכתב בין היתר: "גזענות", "כל המהגרים רצויים כאן", ו"ברוכים הבאים לאמריקה". בין המפגינים שהגיעו לנמל התעופה בסן פרנסיסקו, סרגיי מיכאילוביץ ברין - המייסד של חברת הענק גוגל.
Photo: Suzanne Barakat, sister of Muslim student shot in killed in NC last year, was at the protest tonight.
— Hamed Aleaziz (@Haleaziz) January 29, 2017
She met w/ Sergey Brin. pic.twitter.com/xmj74xdKHR
"הממשל יהיה אגרסיבי מאוד, ייתכן שהרשימה תוארך"
9to5Google: Google co-founder Sergey Brin joins San Francisco protest over Trump immigration order … pic.twitter.com/6PBEpGG39K
— TechONNews (@Techonnws) January 29, 2017
הנשיא טראמפ חתם בסוף השבוע על הצו הנשיאותי שאוסר על כניסתם של כ-134 מיליון בני אדם שמגיעים מארצות בעלות רוב מוסלמי, ביניהם גם פליטים סורים, למשך תקופה של 90 יום. הצו שנקרא "הגנה על המדינה מכניסת טרוריסטים זרים" משהה בנוסף את תכנית קבלת הפליטים לארצות הברית במשך 120 יום, עד שחברי הקבינט יקבעו כי מדד לבדיקתם כראוי.
המדינות ברשימה הן איראן, עיראק, סודן, סוריה, לוב, תימן וסומליה ולא ברור כמה ארצות יתווספו לרשימה, אך בכיר בבית הלבן אמר ביום שבת כי הממשל יהיה "אגרסיבי מאוד" בניהול הרשימה, והוסיף כי ייתכן שאיסור הכניסה יוארך. בצו נכתב: "כניסת פליטים סורים לארצות הברית מזיקה לאינטרסים של המדינה ולכן אני משעה כניסה כזאת". בעת החתימה אמר טראמפ: "אני מבסס אמצעים חדשים שישאירו טרוריסטים איסלמיים קיצונים מחוץ לארצות הברית. אנחנו לא רוצים אותם כאן ורוצים לוודא שאנחנו לא מכניסים למדינה את האיום נגדו חיילינו שנלחמים מעבר לים. נכניס למדינה רק את מי שיתמוך במדינה ויאהב את האנשים פה".