משאל העם שהתקיים אתמול בטורקיה לא עומד בסטנדרטים האירופים, כך טענו הערב (שני) בארגון זכויות אדם אירופי אשר משקיף על המצב במדינה. על פי הדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, הפיקוח המשפטי על משאל העם והשינויים שנעשו לקראת סיום ספירת הקולות בקלפיות היו בעייתיים. לצד ההתנגדויות דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, אמר כי "יש לכבד את ההחלטות שקיבלו תושבי טורקיה וכי מדובר בהצבעה שהיא עניין פנים מדינתי".
הדברים נאמרו לאחר שאתמול השתתפו הטורקים במשאל עם שעבר ברוב של 51.4 אחוזים ומעניק סמכויות נרחבות לנשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן. מפלגת האופוזיציה במדינה דרשה גם היא שהתוצאות יבוטלו בטענה לאי סדרים. בתוך כך, במדינה צפויים לדון בהארכת תקנות החירום במדינה, אשר נכנסו לתוקף לאחר ניסיון ההפיכה במדינה בקיץ האחרון.
כזכור, לאחר קבלת תוצאות משאל העם, אשר הפך את הנשיא ארדואן לשליט כמעט כל יכול, התקיימו הפגנות רבות ברחבי המדינה. מיליוני מתנגדיו של הנשיא יצאו למחות נגד תוצאות משאל העם, כאשר הם חמושים בסירים וכלי מתכת עליהם תופפו ושלטים המוחים נגד הפיכתו של ארדואן ל"סולטן". כאשר עשו זאת, הם נתקלו בתומכיו של הנשיא, שיצאו לחגוג את הניצחון.
ארודאן עצמו פנה לבנות בריתה של טורקיה, ובעיקר למדינות האיחוד האירופי, שהתנגדו מאוד לחיזוק כוחו ואף מנעו משרים בממשלתו לקיים עצרות באירופה, ואמר כי הוא "מצפה מבנות בריתנו לכבד את תוצאות משאל העם". ארדואן ציין כי "לא כל התיקונים בחוקה שאושרו במסגרת משאל העם, ייכנסו לתוקף באופן מיידי, חלקם ייכנסו לתוקף רק בנובמבר 2019". לדבריו, במסגרת השינויים, תילקח בחשבון האפשרות להחזיר את עונש המוות למדינה. "ביצענו שינוי היסטורי כאשר 25 מיליון אנשים תמכו בהחלטה", אמר במסיבת עיתונאים שקיים במעונו הרשמי, "משאל העם סגר את הדלת בפני התערבות צבאית בענייני הממשלה". הוא הסביר כי "בפעם הראשונה בהיסטוריה של הרפובליקה אנחנו משנים את שיטת השלטון שלנו באמצעות שינויים אזרחיים וזה דבר משמעותי".