קוריאה הצפונית הגיבה הבוקר (שני) על הסנקציות הכלכליות שהוטלו עליה באו"ם. במדינה המסוגרת אמרו כי "ארצות הברית טועה טעות חמורה אם היא מאמינה כי מדינתה מוגנת מעבר לים", והוסיפו כי "ינקטו בפעולה צודקת". את ההצהרה התוקפנית שיגרה הממשלה הצפון קוריאנית בהמשך לעמדה שלה לא לזנוח את תוכנית הגרעין כל עוד ארצות הברית תמשיך עם המדיניות התוקפנית כלפיה לטענתה. הצפון קוריאנים לא פירטו באיזה פעולות יינקטו.
מועצת הביטחון של האו"ם אישרה ביום שבת סנקציות חדשות נגד קוריאה הצפונית, בעקבות שני ניסויי הטילים הבין-יבשתיים שקיימה ביולי האחרון. הסנקציות עשויות לחתוך בשליש את הייצוא השנתי של המדינה המבודדת שעומד כיום על כשלושה מיליארד דולרים בשנה.
ההחלטה, שנוסחה על ידי ארצות הברית, אוסרת על קוריאה הצפונית לייצא פחם, ברזל, עופרת ומאכלי ים. היא גם אוסרת להגדיל את כמות העובדים הצפון קוריאניים שעובדים במדינות זרות, מבטלת אפשרויות לצאת ביוזמות משותפות עם ממשלו של קים ג'ונג און ומכניסה לרשימה השחורה את בנק ההשקעות הזרות המרכזי של המדינה.
ההחלטה התקבלה בפה אחד על ידי חברות מועצת הביטחון של האו"ם. "אסור לנו להשלות את עצמנו כאילו בכך נפתרה הבעיה. זה לא נגמר כאן, אפילו לא קרוב לכך. נדרשות פעולות נוספות. ארצות הברית מבצעת צעדים הגנתיים מחושבים כדי להגן עליה ועל בנות בריתה, ומתכננת כאלו נוספים", אמרה השגרירה האמריקאית באו"ם, ניקי היילי. "האיום של קוריאה הצפונית לא עוזב אותנו, אלא הולך וגדל להיות מסוכן יותר".
בשבוע שעבר, ראש ממשלת יפן שינזו אבה שוחח עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ והשניים הסכימו על הצורך בפעולה נוספת לגבי קוריאה הצפונית, שעות לאחר ששגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי אמרה כי וושינגטון "סיימה עם הדיבורים על קוריאה הצפונית". היילי אמרה כי סין חייבת להחליט אם לתמוך בסנקציות חריפות יותר של האו"ם כנגד קוריאה הצפונית על שיגור הטיל הבליסטי ארוך הטווח שנערך ביום שישי - השיגור השני שערכה הדיקטטורה המבודדת החודש.
"כל החלטה של מועצת הביטחון שלא מגדילה באופן משמעותי את הלחץ הבינלאומי על קוריאה הצפונית היא חסרת ערך", אמרה היילי והוסיפה כי גם יפן ודרום קוריאה צריכות לעשות יותר. ראש ממשלת יפן אבה אמר כי "הקהילה הבינלאומית, כולל רוסיה וסין, חייבת לקחת זאת ברצינות ולהגדיל את הלחץ". הוא הוסיף כי ארה"ב ויפן ינקטו בצעדים נוספים אך לא מסר פרטים.
בהצהרה של הבית הלבן, שהגיעה לאחר שיחת הטלפון, נאמר כי שני המנהיגים "הסכימו שקוריאה הצפונית מהווה איום ישיר חמור וגובר על ארה"ב, יפן, דרום קוריאה ומדינות נוספות קרובות ורחוקות". היא הוסיפה כי הנשיא טראמפ הדגיש מחדש את המחויבות להגן על יפן ודרום קוריאה "תוך עשיית שימוש במכלול היכולות של ארה"ב".
כזכור, קוריאה הצפונית הודיעה כמה ימים לפני כן, כי ערכה ניסוי נוסף של טיל בליסטי בין-יבשתי שהוכיח את יכולתה לפגוע באדמת ארה"ב. השיגור הוביל לתגובה חריפה מצד טראמפ וגינוי מצד סין.