נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס הערב למתיחות בין מדינתו לקוריאה הצפונית, שהתגברה לאחרונה עם הניסוי הגרעיני הנוסף שערכה המדינה המבודדת. לדבריו, "אני מקווה שלא נצטרך להשתמש בפעולה צבאית נגד קוריאה הצפונית, אך אם נעשה זאת זה יהיה יום עצוב עבורה". במסיבת עיתונאים שערך הנשיא ביחד עם אמיר כווית הוא הוסיף: "אני מקווה להימנע מפעולה בקוריאה הצפונית. האם זה בלתי נמנע? שום דבר לא בלתי נמנע. אך אעדיף לא לפעול צבאית במדינה". עוד אמר: "קוריאה הצפונית לא מתנהגת יפה וזה חייב להיפסק".
נשיא ארה"ב אף התייחס למצב במזרח התיכון ואמר : "אנו עובדים על פתרון לקונפליקט הישראלי פלסטיני, זה משהו שיכול לקרות. אני חושב שיש סיכוי שיהיה שלום".
טראמפ התייחס לדיווחים על שימוש של צבא אסד בנשק כימי בסוריה, ואמר כי "אני אכעס מאוד אם אגלה שאכן אסד השתמש בנשק כימי בסוריה".
שני המנהיגים התייחסו למשבר של מדינות ערב עם קטאר, וטראמפ תקף: "העימות בקטאר החל בגלל מימון של טרוריסטים". אמיר כוויית אמר כי הוא "מקווה מאוד שאמריקה תוכל לסייע למדינתו במשבר מול קטאר".
אמש ארצות הברית פנתה למועצת הביטחון של האו"ם בדרישה להטיל סנקציות חריפות על קוריאה הצפונית. בין היתר דורשת ארה"ב הטלת אמברגו נפט על המדינה המסוגרת, איסור על יצוא טקסטיל מהמדינה והעסקת עובדים מהמדינה בחו"ל, והקפאת נכסיו של הנשיא קים ג'ונג און כמו גם לאסור עליו לנסוע מחוץ למדינה. על מנת שההחלטה על הסנקציות תתקבל צריך תשעה קולות בעד ושאף אחת מחמשת המעצמות לא תטיל וטו.
אתמול נשיא ארה"ב טראמפ, אמר כי פעולה צבאית נגד קוריאה הצפונית "אינה האופציה הראשונה אבל נראה מה יקרה". דבריו של טראמפ היו קשים פחות מדבריו בחודש שעבר, אז איים להגיב "באש וזעם" כנגד ירי טילים מצד פיונגיאנג. כזכור, המתיחות בין שתי המדינות הסלימה לאחר שהמשטר בפיונגיאנג ביצע לאחרונה את הניסוי הגרעיני השישי במספר עד כה.
טראמפ קרא לסין, השותפה המרכזית לסחר של פיונגיאנג, להפעיל לחץ על הדיקטטור קים ג'ונג און להגביל את תכנית הטילים שלו. הנשיא האמריקאי אמר כי היתה לו שיחה "כנה" ו"חזקה" בטלפון עם נשיא סין ז'י ג'ינפינג על המצב בקוריאה הצפונית.
"הנשיא ז'י רוצה לעשות משהו. נראה אם הוא יוכל לעשות זאת או לא", אמר טראמפ. "אבל אנחנו לא נסבול את מה שקורה בקוריאה הצפונית". הוא הוסיף כי: "אני מאמין שהנשיא ז'י מסכים איתי ב-100 אחוז. היתה לנו שיחת טלפון מאוד, מאוד כנה ומאוד חזקה". הנשיא ז'י אמר למקבילו האמריקאי כי ארצו מחויבת להפסיק את שאיפתה הגרעינית של קוריאה הצפונית ולשמירה על השלום והיציבות בחצי האי הקוריאני.
.