נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, אמר היום (חמישי) במהלך ישיבת הקבינט של ממשלו כי קוריאה הצפונית "עצרה את שיגור הטילים, כולל טילים בליסטיים, הם הורסים את אתרי המנועים שלהם, מפוצצים אותם. הם פוצצו כבר את אחד מאתרי הניסוי הגדולים שלהם. למעשה זה בעצם ארבעת אתרי הניסוי הגדולים ביותר שלהם". עוד אמר טראמפ כי "הדבר הגדול יהיה פירוק כולל מהגרעין, מה שכבר התחיל".



שר ההגנה האמריקאי ג'יימס מאטיס אמר אתמול כי אין סימנים שקוריאה הצפונית החלה בפירוק מאגר הנשק הגרעיני שלה בעקבות הפסגה בין המנהיגים. "אני לא מודע לדבר כזה", אמר מאטיס בתשובה לשאלת עיתונאים בנושא, תוך שהוא מציין שמוקדם מדי לצפות לדבר כזה. "משא ומתן מפורט בין הצדדים עדיין לא החל, לא הייתי מצפה לדברים כאלו בשלב זה", אמר מאטיס.



במהלך הפסגה בין המנהיגים חתמו טראמפ וקים על מסמך הבנות בו הם התחייבו לעבוד למען "פירוז מוחלט של חצי האי הקוריאני", אך במסמך לא היה פירוט על תהליך הפירוז המתוכנן, וקוריאה הצפונית חתמה בעבר על מסמכים דומים, אך לא עמדה בהם. עם זאת, בסיום הפסגה הצהיר הנשיא האמריקאי כי פיוניאנג "אינה איום גרעיני עוד".



מוקדם יותר היום הודיע טראמפ כי קוריאה הצפונית השיבה לידי ארצות הברית את שרידיהם של כ-200 חיילים אמריקאים שנפלו במלחמת קוריאה. טראמפ אמר במהלך עצרת שקיים במינסוטה כי "קיבלנו חזרה את הגיבורים שלנו, השרידים נשלחו היום".



כ-7,700 אנשי צבא נחשבים לנעדרים מאז מלחמת קוריאה בה ארצות הברית וקוריאה הדרומית נלחמו בקוריאה הצפונית ולאחר מכן בסין, בין השנים 1953-1950, באחת המלחמות הקשות בתולדות ארצות הברית, שאיבדה במלחמה יותר מ-36 אלף מחייליה. וושינגטון ופיוניאנג אמנם חתמו על הסכם הפסקת אש, אך נותרו באופן רשמי במלחמה עד היום.