האם השיחות בין קוריאה הצפונית לארצות הברית בדרך לקריסה? סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית, KCNA, הביעה היום (שבת) אכזבה מביקורו של מזכיר המדינה מייק פומפאו במדינה. על פי הסוכנות, המשמשת כשופר של הממשל בפיוניאנג, יתכן ונחישותה העמוקה, להגדרתם, של קוריאה הצפונית לעצור את תוכנית הגרעין, תיחלש בעקבות הדרישה האמריקאית לפירוק חד צדדי ומלא של מאגר הנשק הגרעיני שלה. בנוסף לכך, הגדירו בסוכנות את ביקורו של פומפאו "מטריד מאוד".
גורם בממשל הצפון קוריאני אמר לסוכנות הידיעות כי "הדרך המהירה ביותר לפרז את חצי האי הקוריאני מנשק גרעיני, היא בגישה הדדית, בה שני הצדדים פועלים במקביל". למרות האווירה הפסימית בקוריאה הצפונית, פומפאו עצמו טען כי במהלך הביקור הצדדים התקדמו במשא ומתן ביניהם. בשיחה עם כתבים לפני שעזב את המדינה המבודדת אמר מזכיר המדינה כי הצדדים השקיעו זמן רב בדיבורים על פירוז מתקני הטילים והגרעין של קוריאה הצפונית, והוסיף שהוא מאמין "שהצלחנו להתקדם בכל נושא בשיח בינינו".
הפגישה היסטורית, התוצאות פחות
כזכור, פומפאו יצא לפיוניאנג לפני יומיים להמשיך את השיחות בין הצדדים שהחלו בחודש מרץ האחרון בנוגע לפירוזה של קוריאה הצפונית בתמורה להסרת הסנקציות עליה. במסגרת השיחות, נפגש נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ עם מנהיג המדינה, קים ג'ונג און, והיה הנשיא האמריקאי הראשון שנפגש עם מקבילו הצפון קוריאני.
לפני הפגישה טראמפ וקים הפגינו גישה לוחמנית, כאשר הם איימו אחד על השני, ביצעו ניסויי נשק ותרגילים צבאיים מתגרים ואף החליפו מילים לא דיפלומטיות בעליל כגון "גמד" ו"זקן מטורלל". עם זאת לאחר שהיועץ לביטחון לאומי של קוריאה הדרומית העביר לטראמפ מסר מפוייס מקים, והצעה להיפגש, שינו שני הצדדים את גישתם, והחלו להחמיא אחד לשני, עד לפגישה ההיסטורית שנערכה ב-13 ליוני בסינגפור.
לאחר הפגישה הבטיח טראמפ שקוריאה הצפונית אינה מהווה יותר סכנה גרעינית, ואף הציג מסמך אשר השניים חתמו עליו בסיום הפגישה בה שני הצדדים התחייבו לפעול למען פירוז חצי האי. עם זאת, מבקריו של טראמפ ציינו כי בעוד קים קיבל תמורה ממשית בעד החתימה, הפסקת האימונים הצבאיים המשותפים בין ארצות הברית לבעלות בריתה באזור, והשתמשה באווירה החיובית כדי לעקוף חלק מהסנקציות שהוטלו עליה, ההבטחה שהיא העניקה בתמורה לא הייתה ממשית ואף נשמעה מצדה בעבר.