האם מתנהלת מול איראן מלחמת תעמולה? מיהו השחקן האיראני שעומד נגדנו? פרופסור עוזי רבי, ראש החוג למזרח התיכון באוניברסיטת תל אביב, ניסה היום (חמישי) לספק תשובות בנושא ב-103FM ופירט: "איראן היא שחקן משוכלל והרבה יותר זדוני ממדינות ערביות אחרות. היא מדינה מתקדמת בלוחמת הסייבר והרשתות. מי שנאבק מולה צריך לדעת שמימד התודעה והפסיכולוגיה הם כלים חשובים כנגדה".

"עם זאת, לא חשוב מה אתה עושה אלא מה הם חושבים שאתה מסוגל לעשות. לכן אין לי שום בעיה עם ההתנהלות הישראלית נגד איראן. היא נעשית במידה בצורה נכונה בקריאה שמים שקטים מסוגלים לחדור עמוק. איראן עומדת מול אתגר בעייתי נגד המחאות במדינתה שהולכות וצוברות תאוצה, זו לדעתי הסיבה שמשמרות המהפכה מעמיקות את האחיזה שלהם בסוריה".

על מפקד כוח הקודס, קאסם סולימאני, סיפר רבי: "הוא אדם שמייצג אינטרסים של מדינה אך הוא בהחלט האויב הפומבי מספר אחד שלנו. רואים בו כראש התמנון שמחזיק את כל המכניזם האיראני במזרח התיכון. מבחינתו הסיפור של סוריה הוא התפוח הגדול".

 
"כשנכנסים לשיח האיראני מבינים כמה השיח הוא חלק מהתרבות. כשישראל וארה"ב מדברות על הוצאה של איראן בסוריה עליהן להבין שמדובר במפלה תרבותית. החל משנת 2003 איראן מתכננת את ההשתלטות על סוריה".
 
רוני דניאל התייחס לדבריו: "אני רוצה לדון בלחץ הכלכלי. מדוע ישראל מנפנפת בעובדה ששר האוצר שלנו מתאם עם שר האוצר של טראמפ את הסנקציות הכלכליות? אין בזה שום רווח".
 
"יש כאן נעלם אחד גדול והוא טראמפ", השיב רבי, "לפי איך שאני קורא את הראש האיראני הם לא יודעים איך לאכול אותו. הם לא יודעים כמה רחוק הוא יכול ללכת ולכן הם חוששים מתרחיש קיצון של מסלול התנגשות בין איראן לארצות הברית. אני בהחלט מסכים שבסוגיית איראן צריך לפעול לפי הגישה של מים שקטים חודרים עמוק. לעשות יותר - לדבר מעט. מי שיחפש את איראן בסוריה יתקשה למצוא אותה ככל שיעבור הזמן, כמו בעיראק, היא תכנס למחזור הדם של המדינה. זו שיטת העבודה של קאסם סולימאני לכן זה אתגר מסוג אחר שצריך לקבל אותו כנתון ולהיערך אליו בצורה קצת שונה מבעבר".