אפשר לסמוך על הטילים האמריקאים? מומחים בארה"ב חשפו - לא מוכנים למלחמה הגדולה

הגסת' תקף חברי קונגרס וטען כי "האויב והאתגר הגדולים ביותר כעת הם המילים הפזיזות והתבוסתניות". זאת לאחר שעלו ספקות על כמות החימושים בצבא ארה"ב, למקרה של מלחמה עתידית

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
רכבת אווירית של חימושים | צילום: משרד הביטחון
הצוללת הגרעינית של צפון קוריאה
הצוללת הגרעינית של צפון קוריאה | צילום: KCNA

מלחמתה של ארה"ב באיראן גובה מחיר מבצעי אדיר ושואבת אליה משאבים גלובליים. הפנטגון אומד את עלות הלחימה באיראן עד כה בכ-25 מיליארד דולרים, אך מומחים מעריכים שהסכום הסופי יהיה גבוה משמעותית. המערכה מרוקנת את מלאי התחמושת העולמי של ארצות הברית, שמשנעת בבהילות פצצות וטילים מפיקודים באירופה ובאסיה למזרח התיכון.

כתוצאה מכך, הפנטגון נאלץ להקפיא עסקאות נשק. כך למשל, אסטוניה, מדינת חזית במאבק של ברית נאט"ו מול רוסיה, ספגה עיכוב משמעותי בהעברת מערכות ארטילריה מתקדמות שרכשה. גורמים רשמיים מדווחים כי מסר דומה הועבר גם למדינות נוספות.

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ומנהיג צפון קוריאה קים ג׳ונג און במפגש פסגה בפיונגיאנג. ספטמבר 2024
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ומנהיג צפון קוריאה קים ג׳ונג און במפגש פסגה בפיונגיאנג. ספטמבר 2024 | צילום: רויטרס

במהלך דיונים סוערים, במקום לגייס תמיכה חוצה-מפלגות, תקף הגסת' חברי קונגרס וטען כי "האויב והאתגר הגדולים ביותר כעת הם המילים הפזיזות והתבוסתניות של מחוקקים דמוקרטים וכמה רפובליקנים". גישתו עוררה ביקורת חריפה וספגה נזיפות מצד חברי הוועדה, שהבהירו כי העברת התקציב תלויה אך ורק בקולותיהם. בינתיים, על פי הדיווחים, קבלניות הביטחון הגדולות צופות מהצד בדאגה ומבהירות: עד שלא יובטח מימון ממשלתי ממשי, פסי הייצור לא יורחבו.

תגיות:
רוסיה
/
צפון קוריאה
/
המלחמה עם איראן
/
מלחמת עולם שלישית
/
חימוש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף