הרמת הכוסית המסורתית של מועצת סנהדרינק לכבוד השנה החדשה התקיימה בגן-עדן של שותים. מקום שברגע שאתה נכנס אליו אתה לא בטוח לאיפה הגעת, אבל כן בטוח שאתה לא רוצה לעזוב...
אצל רן דור חי הכל התחיל קודם כל מהרבה אהבה לשני עולמות: עולם הוויסקי ועולם הקולינריה, וגם לשילוב שבין שניהם. רן הוא מבעלי ה'אוסקר ויילד' בפתח-תקווה ובחולון, שבהם ניצבים על המדפים למעלה מ-200 מותגי וויסקי. עם השנים עלה רעיון שקדח במוחו ללא הפסק לפתוח בר או פאב על בסיס וויסקי. עד שיום אחד הרעיון שנהגה במשך זמן רב החל קורם עור וגידים.

לפני כשנתיים וחצי במהלך ביקור בסקוטלנד הגיע רן ל-Whisky Experiment ונדהם מ-3,000 סוגי הוויסקי שהוצגו שם, וכשחזר ארצה הקים קבוצת משקיעים ייעודית שתרים את המקום החדש שרצה לפתוח. לאחר תהליך ארוך שנמשך כשנתיים, נפתח המקום החדש במתחם שרונה, אבל לא לפני שנאלץ להתמודד עם סוגיות מורכבות בנושאי ביורוקרטיה, בעיות שימור, מה מותר להביא לארץ, מה מותר להביא רק לשתייה ומה למכירה, איך להביא ועוד.
בחודש יולי, השנה, נפתח מוזיאון הוויסקי - Whiskey Bar Museum, במתחם תת-קרקעי יפהפה בשרונה. מתחם ייחודי, מהגדולים מסוגו בעולם, ובו מוזיאון וחנות ביום, ובר-מסעדה בערב. המקום שוכן במנהרה טמפלרית, ששימשה בסוף המאה ה-19 כיקב מקומי של המושבה הגרמנית, ועד לפני עשור שימשה את התעשייה האווירית ואת המוסד. למעשה, פה הורכבו המטוסים הראשונים של ישראל, שיצאו ממנה למשימותיהם מעבר לקווי האויב במלחמת השחרור.

"המטרה שלנו היא להנגיש את הוויסקי למי שלא מכיר", מסביר רן. "אנחנו משתמשים בכוסות ה'גלן קירין' הנחשבות כרשמיות והמקצועיות ביותר בעולם הוויסקי. זוהי כוס שיש עליה פטנט, והיא זכתה בהרבה פרסים ככוס המושלמת לטעימת וויסקי. תחתית הכוס בנויה כך שלא מחממים את הכוס. המבנה שלה מותאם במיוחד לשתיית וויסקי, היא לא צרה מדי למעלה ונוחה להרחה. אנחנו נותנים לאנשים חווית שתייה אחרת והזדמנות להיפתח לתחום האדיר של הוויסקי העולמי. זה המקום לאנשים שבאמת אוהבים וויסקי", מוסיף רן. "המקום מציע מגוון עצום של סוגי וויסקי ממדינות שונות, החל ממדינות הוויסקי הקלאסיות, כגון סקוטלנד ואירלנד ועד לוויסקי מהונג-קונג והודו, הולנד וצפון-ספרד, כאשר כל הבקבוקים ניתנים לשתייה ולרכישה".

שוטה, מנהל הבר, ביחד עם רן לטוביץ', המנהל המקצועי, הכשירו צוות מלומד, שיענה על כל שאלה ובקשה של הלקוחות. "תפקיד הברמנים הוא לתת את המענה הטכני והמקצועי הגבוה ביותר למי שרוצה את זה", מסביר שוטה, "על מזקקות, על בקבוקי וויסקי שונים, או כל מידע אחר שהלקוח ירצה. אפשר למצוא כאן טעימות וויסקי שונות במחירים של 10 ועד 2,200 שקלים. כמו כן, נבנו 'מסעות וויסקי', הכוללים ארבע טעימות שונות מהעולם, או טעימות נושאיות ואחרות, שמוצעות בקשת מחירים רחבה. לדוגמא: עבור הטועם המתחיל מוצע 'מסע חובק עולם' שכולל וויסקי אירי, סקוטי, אמריקאי ויפני במחיר נגיש וידידותי של 64 שקלים. כמו כן, ישנם גם 'מסעות' לפי נושאים: מאלטים, בלנדים, ארץ מסוימת, מסע באיים ועוד", הוא מסכם.
ניתן להזמין לשולחן גם בקבוק וויסקי שלם בתוספת תשלום דמי חליצה. תפריט האלכוהול כולל גם בירות, יינות, וכמובן - קוקטיילים על בסיס ויסקי. וכמובן יש גם אוכל. במקום פועל מטבח עדכני המציע מנות שהותאמו במיוחד להדגשת טעמי הוויסקי ומתאימות לאופי המקום. והאוכל אכן מתאים לוויסקי וטעים, דגמתי. המקום מתאים גם לעריכת אירועים. בניית תוכנית טעימות מותאמת אישית לקבוצות, הדרכה מקצועית ושיעורי וויסקי בסגנון שהלקוח רוצה, בליווי המערך ההדרכתי של המוזיאון. חוויה אמיתית שהיא בגדר חובה לכל חובב וויסקי, ולכל חובב אלכוהול באשר הוא.
Whiskey Bar Museum. דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, תל-אביב