התאוצה שצובר תחום בירות הפירות בארץ הוא חלק ממגמה כלל עולמית, ככה שאין מה להתפלא שמבשלות רבות בעולם הוסיפו אותן לליין שלהן...

הקיץ הוא התקופה האידיאלית לצריכת משקאות אלכוהוליים מרווים, צוננים ומתקתקים. היינות הלבנים, יינות רוזה ושלל היינות המוגזים, משקאות הביטר המעורבבים עם מיץ פרי, עראק עם מים וקרח וכמובן - הבירה, שממשיכה לשמור על פופולריות גבוהה במיוחד בתקופת הקיץ.

בירות הפירות הן, לרוב, חלשות יותר באלכוהול, והפנייה, על פי רוב, היא לקהלים שאינם אוהבי מרירות... (צילומים: יח"צ)
בירות הפירות הן, לרוב, חלשות יותר באלכוהול, והפנייה, על פי רוב, היא לקהלים שאינם אוהבי מרירות... (צילומים: יח"צ)
בירות הפירות הן, לרוב, חלשות יותר באלכוהול, ולכן הפנייה היא בעיקר לקהל שאינו אוהב מרירות... (צילומים: יח"צ) עם פרוץ הקיץ מחממים יבואני הבירה מנועים ומרכזים מאמץ בשיווק בירות פירות. הפופולריות של בירות הפירות לא צומחת רק בארץ, אלא היא חלק ממגמה עולמית. הרבה מהמבשלות בעולם הוסיפו לליין הבירה שלהן גם בירת פירות, כזו או אחרת, ובכלל זה גם התאגידים הגדולים. הסיבות לעדנה זו, בישראל כמו גם בחו"ל, הן מגוונות: האווירה התקשורתית כיום בעולם היא שאלכוהול מזיק ולכן יש לצרוך אותו במינונים נמוכים. בירות הפירות הן, לרוב, חלשות יותר באלכוהול, והפנייה, על פי רוב, היא לקהלים שאינם אוהבי מרירות (ובישראל יש הרבה מאלה). אם הבירה שלכם מרה מדי - בואו נוסיף לה קצת פרי מתוק ונחביא את המרירות. גם ההתחממות הגלובלית מביאה אותנו לחפש אחר משקאות קלילים ומרעננים. סוללת בירות הפירות שניתן למצוא ביום בארץ הנה מגוונת למדי וכוללת, בין היתר, בירות בטעמי דובדבנים, אפרסק, פטל, תות ועוד. אפשר לחלק את קטגוריית בירות הפירות לשתיים: אלה המבוססות על סגנון הלמביק - סגנון בירה שמאוד מקובל להוסיף לו פירות, ואלה המיוצרות על-ידי הוספת מיץ פרי לבירה. הלמביק היא בירה המכילה, בחשבון הגרעינים, אחוז גבוה של חיטה. לבירה מרירות נמוכה, המתקבלת משימוש בכשות שיושן במשך מספר שנים על-מנת להוציא ממנו את המרירות, וטעם חמוץ המתקבל מהתסיסה הספונטנית בעזרת שמרים ובקטריות אחרות הנמצאים באוויר. על מנת "לזרוע" בבירה את הבקטריות, מעבירים את התירוש, לאחר תהליך הבישול, לאמבטיות קירור רדודות, שם הוא נשאר חשוף לאוויר, לקירור. בזמן זה החיידקים והבקטריות הנמצאים באוויר מוצאים דרכם לתירוש, מתמקמים בו בנוחות וגורמים לתסיסה. לאחר הקירור מועבר התירוש לחביות עץ אלון לתסיסה. כאשר הבירה כמעט סיימה לתסוס מוסיפים לה פרי או מיץ פרי. הוספת הפרי המכיל סוכרים גורמת לחידוש תהליך התסיסה בתירוש. לאחר סיום התסיסה ותהליך ההבשלה הארוך, נארזת הבירה בבקבוקים או בחביות. במקורה, בירת הלמביק היא בירה בעלת טעם חמוץ, והוספת הפירות מעדנת את החמיצות ויוצרת איזון בין מתיקות הפרי לחמיצות הבירה. תהליך הייצור של הלמביק אורך כשנה. סגנון בירה נוסף שמאוד מקובל להוסיף לו טעם פרי הוא בירת החיטה. בירת חיטה היא בירה בהירה וקלה, בעלת מרירות נמוכה ומעט חומציות - מאפייני טעם אלה מתאימים להשתדך לפירות. במקרה זה הבירה לא מותססת עם הפרי אלא בסיום תהליך הייצור מדוללת בירת החיטה עם מיץ פרי או רכז פרי.   בירות פירות מבוססות למביק  
בירה לינדמנס תפוח - בקבוק
בירה לינדמנס תפוח - בקבוק
לינדמנ'ס תפוח
בירה למביק בתוספת 25% תפוחים, 3.5% אלכוהול, משווקת בבקבוק 250 מ"ל. בירה בהירה ועכורה עם ארומה חזקה של תפוח ירוק בשל. טעמה של הבירה הוא חמוץ- מתוק, רמת המיגוז גבוהה והסיומת יבשה וכלל לא מרירה. הבירה מרווה, מאוד מרעננת וקלה מאוד לשתייה. זו בירה שתתחבב בקלות רבה על כאלה שאינם שותים ונרתעים מבירה עקב המרירות. טמפרטורת הגשה מומלצת: 5 מעלות. ניתן להשיג גם בטעמי אפרסק ופטל. יצרן: מבשלת לינדמנ'ס, בלגיה יבואן: נורמן פרמיום מחיר: כ-14 שקל לבקבוק      
בירה טימרמנס תות - בקבוק
בירה טימרמנס תות - בקבוק
טימרמנ'ס תות
היא בירת למביק בעלת 4% אלכוהול, הבירה בעלת צבע אדום עכור, וארומה חזקה מאוד של תות. הטעם מתוק / חמוץ עם נטייה למתיקות. טעם הפירות עדין מאוד ולא אגרסיבי. הסיומת מתקתקה עם מרירות חלשה. טמפרטורת הגשה מומלצת: 5 מעלות. ניתן להשיג גם בטעמי דובדבנים (קריק) ואפרסק. יצרן: מבשלת טימרמנ'ס, בלגיה יבואן: ג.י.ל.ס קפה מחיר: כ-17 שקל לבקבוק      
בירה סנט לואיס פרמיום קריק - בקבוק
בירה סנט לואיס פרמיום קריק - בקבוק
סנט לואיס פרמיום קריק
בירת למביק בטעם דובדבנים עם 3.2% אלכוהול. לבירה צבע אדום עמוק כשל יין, הטעם נוטה יותר למתיקות מאשר הטימרמנ'ס, ועל-פי הרשום בתווית הבירה מכילה פרי, מיץ פרי וחומרי טעם וריח. הסיומת מאוד מתוקה. טמפרטורת הגשה מומלצת: 5 מעלות. יצרן: מבשלת סנט לואיס, בלגיה יבואן: רדקס מחיר: כ-15 שקל לבקבוק           בירות בתוספת מיץ פרי  
בירה ליפמן און דה רוקס - בקבוק
בירה ליפמן און דה רוקס - בקבוק
ליפמנ'ס און דה רוקס
בירה עם פירות יער אדומים - 3.8% אלכוהול. הבירה בעלת צבע אדמדם, ניחוח מרענן ופירותי, וטעם מתוק חזק המזכיר סירופ פטל. הבירה מומלצת לשתייה עם קוביות קרח ופלח לימון על -מנת לשבור את המתיקות, ומתאימה מאוד גם לשימוש בקוקטיילים. טמפרטורת הגשה מומלצת: 5 מעלות. יצרן: ליפמנ'ס יבואן: נורמן פרמיום מחיר: כ-14 שקל לבקבוק      
בירה גולואז פירות יער אדומים - בקבוק
בירה גולואז פירות יער אדומים - בקבוק
גולואז פירות יער אדומים
הגולואז היא בירה חזקה, 8.2% אלכוהול, בתוספת פירות יער אדומים. זאת בירה מתוקה עם סיומת מרירה, שהנה קלה מאוד לשתייה, למרות אחוז האלכוהול הגבוה. הגולואז פירות יער אדומים היא בירה חביבה מאוד על כאלה שלא ממש אוהבים בירה, אך בכל זאת רוצים להרגיש חלק מהחבר'ה. טמפרטורת הגשה מומלצת: 5 מעלות. יצרן: מבשל דו-בוק יבואן: ג.י.ל.ס קפה מחיר: כ-18 שקל לבקבוק      
בירה לף רובי - בקבוק
בירה לף רובי - בקבוק
  לף רובי תאגיד AB Inbev - אחד מתאגידי הבירה הגדולים, מצא לנכון גם הוא להשתתף בחגיגה של שוק בירות הפירות המתפתח ומייצר את לף רובי - בירה בתוספת פירות אדומים. לבירה 5% אלכוהול וטעם מתוק-מתוק, של פירות אדומים. הבירה נעדרת את החמיצות האופיינית לבירות הפירות מבוססות הלמביק ולכן, לטעמי, מעט לא מאוזנת. טמפרטורת הגשה מומלצת: 5 מעלות. יצרן: AB Inbev יבואן: מבשלות בירה ישראל (מב"י) מחיר: כ-14 שקל לבקבוק      
????????????????
????????????????
שנדי אבטיח
כאמור, שוק בירות הפירות בישראל הולך וגדל והביקוש הרב מעודד את היצרנים לגוון ולהמציא לנו טעמים חדשים ומעניינים. שחקנית גדולה בשוק היא חברת טמפו המייצרת ליין שלם של בירות פירות תחת המותג שנדי, המבוססות על בירה מכבי, עם אחוזי אלכוהול נמוכים ומגוון טעמים רחב ומעניין. לסדרת הטעמים: לימון, אפרסק ותפוח מצטרף בימים אלה הטעם החדש בסדרה - אבטיח. 1.9% אלכוהול. טמפרטורת הגשה מומלצת: 5 מעלות. יצרן: טמפו מחיר: כ-30 שקל לשישייה