אורי שגיא ממבשלת 'אלכסנדר' החליט שגם לנו מגיע לחגוג את האוקטוברפסט, אז הוא הרים את ה'אלכסנדרפסט'. היה שמייח...

אמנם אנחנו כבר כחודש אחרי אוקטוברפסט האגדי שבמינכן, ואני מניח שכבר קראתם, שמעתם וראיתם כתבות מכל מיני סוגים בכל המדיות הקיימות על חג הבירה השמח הזה, אבל למרות זאת, קבלו עוד מילה - אחרונה ממני השנה, אני מבטיח - על חגיגות ה'אלכסנדרפסט' שערכה מבשלת 'אלכסנדר' כדי לאפשר גם לנו, המקומיים, לשמוח...

עם תוצאות שכאלה, לא נותר אלא להתחיל לתכנן את חגיגות אלכסנדרפסט לשנה הבאה... (צילומים: גדי דבירי)
עם תוצאות שכאלה, לא נותר אלא להתחיל לתכנן את חגיגות אלכסנדרפסט לשנה הבאה... (צילומים: גדי דבירי)
עם תוצאות שכאלה, לא נותר לאורי שגיא אלא להתחיל לתכנן את החגיגות לשנה הבאה... (צילומים: גדי דבירי)

אז למי שעדיין לא מכיר, הנה הסבר קצרצר, מבלי להיכנס להיסטוריה ולפרטים היבשים. האוקטוברפסט – פסטיבל הבירה הגדול בעולם, נערך בכל שנה, באמצע ספטמבר (לכו תבינו) במינכן. בפסטיבל משתתפות מבשלות בירה רק מהעיר מינכן, כאשר כל אחת מהן פורשת אוהל ענקי בתוכו יושבים המבקרים על ספסלים, לאורך שולחנות ארוכים ושותים בירה מהכוסות הרשמיות של הפסטיבל – כוסות ליטר שנקראות מאס (פתח מתחת לאות מם).

ברחבי העולם מתקיימות בסמוך, חגיגות בהשראת האוקטוברפסט וגם בארץ לא חוסכים באירועים, שרובם סובבים סביב הבירה והנקניקיות. לרגל סיום עונת פסטיבלי האוקטוברפסט רציתי להציג לכם אחד אחרון, האוקטוברפסט של מבשלת 'אלכסנדר'. הייתי בפסטיבל הזה ואיך להגיד את זה? זה היה הכי קרוב שהרגשתי, בארץ, לדבר האמיתי.

החלל בו נערך הפסטיבל של מבשלת אלכסנדר, היה בעצם מעין אוהל גדול - כבר נקודת דמיון אחת); הישיבה היתה על גבי ספסלים ליד שולחנות ארוכים - נקודת דמיון שנייה; והבירה נמזגה לכוסות בירה בדיוק באותה צורה של כוסות המאס ממינכן. אמנם נפחם היה חצי ליטר, אבל היי, אנחנו בכל זאת בישראל ועדיין היתה זו נקודת הדמיון השלישית. אך מה שבאמת הפך את הכל לפסטיבל מרהיב זו האווירה. עשרות אנשים בני כל הגילאים יושבים סביב שולחנות ארוכים עם כוסות בירה ביד והרעש ברקע הוא בליל הדיבורים והצחוק המתגלגל.

חגיגות במימון המונים

%d7%90%d7%9c%d7%9b%d7%a1%d7%a0%d7%93%d7%a8%d7%a4%d7%a1%d7%98-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%90-%d7%a6%d7%9c%d7%9d-%d7%92%d7%93%d7%99-%d7%93%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%99
%d7%90%d7%9c%d7%9b%d7%a1%d7%a0%d7%93%d7%a8%d7%a4%d7%a1%d7%98-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%90-%d7%a6%d7%9c%d7%9d-%d7%92%d7%93%d7%99-%d7%93%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%99
אורי שגיא, מבעלי מבשלת אלכסנדר והרוח החיה שמאחורי הפסטיבל, סיפר: "אני חובב בירה כבר שנים רבות והייתי בפסטיבלי בירה רבים בעולם ובראשם האוקטוברפסט במינכן. מתחילת דרכי במבשלה, ליווה אותי חלום ליצור את החוויה של האוקטוברפסט כאן אצלנו בישראל, עם בירה ישראלית ומוזיקה עברית".

החל משנתה הראשונה של ערכה המבשלה בכל שנה אירוע בירה לפני פסח, ובשנתיים האחרונות גם בחודש אוקטובר. השנה החליטו לעלות מדרגה ולהפיק אירוע גדול יותר – 'אלכסנדרפסט'. אירוע שכזה כבר דורש רשימה ארוכה של אישורים: כיבוי אש, משטרה, רשות מקומית, כאשר עמידה בדרישות שכל אחד מהגופים האלה דורשת השקעה לא קטנה.

אז איך ממנים אירוע כזה בימינו? מימון המונים. המבשלה יצאה בפרויקט מימון המונים באתר Headstart בו ביקשה את עזרת הקהל במימון האירוע על-ידי רכישה מראש של כרטיסי הכניסה ועוד כל מיני צ'ופרים. יעד הגיוס היה 65,000 ₪ כאשר בפועל מומנו כמעט 68,000 ₪.

בערב האירוע התכנסנו, עבדכם הנאמן ועוד כ-1,200 חוגגים, בהאנגר 9 שבאזור התעשייה עמק חפר, לא רחוק מהמבשלה. הפסטיבל נחלק לשני מתחמים, כשאחד פנימי ואילו השני בחצר. המתחם החיצוני כלל פינות ישיבה ואפילו יריד קטן של דוכני משחק. במתחם הפנימי סודרו ספסלים ושולחנות ארוכים סביבם ישבו נשים וגברים, צעירים, מבוגרים ומבוגרים יותר, כולם עם כוסות בירה ביד. מדברים, צוחקים ושותים.

תחילתה של מסורת

%d7%90%d7%9c%d7%9b%d7%a1%d7%a0%d7%93%d7%a8%d7%a4%d7%a1%d7%98-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%91-%d7%a6%d7%9c%d7%9d-%d7%92%d7%93%d7%99-%d7%93%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%99
%d7%90%d7%9c%d7%9b%d7%a1%d7%a0%d7%93%d7%a8%d7%a4%d7%a1%d7%98-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%91-%d7%a6%d7%9c%d7%9d-%d7%92%d7%93%d7%99-%d7%93%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%99
ברקע, ניגנו להקות מוזיקה ישראלית וגולת הכותרת היתה הופעתו של ירמי קפלן - זה לכשעצמו החזיר אותי כמה שנים טובות אחורה לימי מיס דינג-דונג ושריף גודמן ומהתבוננות בחתך הגילאים בקהל עושה רושם שעוד הרבה אחרים היו מועמדים טובים להשתתף איתי בנוסטלגיה זו.

על-פי נתוני המבשלה, נצרכו באירוע כ-1,100 ליטרים של בירה. בחשבון פשוט מדובר בכליטר לאדם בממוצע, וזו כבר התקדמות. אז נכון, חצאי עופות צלויים בגריל ופרעצלים לא נראו על השולחנות, וגם לא מצאתי אפילו מלצרית אחת נושאת חמש כוסות ליטר בירה בכל יד, אבל לשמחתי, גם שיכורים שצריך לפנות אותם בעגלות לא היו.

אבל אווירת בירה שמחה היתה גם היתה ואפילו מזג האוויר הישראלי החליט להרפות למשך יום אחד ולהפסיק להעיק. מי שמכיר את אורי שגיא, יודע שעם תוצאות שכאלה, לא נותר לו אלא להתחיל לתכנן את החגיגות לשנה הבאה. נתראה אז, ובינתיים Prost!