הסטארקבירפסט הוא אחיו הקטן והפחות מתוייר של האוקטוברפסט, פסטיבל הבירה המפורסם. אבירם כץ לא יגיע לשם (כי יש דרג ויש זרג), אבל אתם יכולים לזכות בכרטיס טיסה
כמו בכל דבר בחיים, גם בעיתונות יש דרג ויש זרג: יש עיתונאים שנשלחים לסקר את האוקטוברפסט (פסטיבל הבירה המפורסם של מינכן), ונהנים מאירוח ממומן ומאספקת בירות ללא תחתית, ויש את אלה שמתבקשים לכתוב על הסטארקבירפסט - מעין אח קטן לאוקטוברפסט, יותר אותנטי ופחות מתוייר וממוסחר. אח, סלבאטור זה אח מגניב לאללה, ללא ספק, אבל מגיחה קטנה לאירופה על חשבון הברון אני יכול לשכוח. במקום טיסה לגרמניה אמרו לי שיש שישייה של פאולנר סלבאטור שאני יכול לאסוף מהמשרד. גם זה משהו, עכשיו כשאני חצי מובטל. אז עד שיגיע היום בו מעמדי יהא כשל חוטינר, קיפניס וגת (שלישיית העיתונאים המעופפים), בואו ואספר לכם על הסטארקבירפסט. במסגרת התחקיר העיתונאי שתיתי ליטרים של בירה מהבוקר, כך שאם יש קטעים לא מובנים או מבלבלים, זה רק בגלל שלא שתיתם מספיק בעצמכם. הסטארקבירפסט הוא פסטיבל בו חוגגים (כלומר שותים והרבה) בירות בסגנון דאבלבוק (או "דופלבוק", במבטא גרמני כבד) - בירות 'חזקות' המחיות את הגוף ומרוממות את הנפש. דאבלבוק הוא סגנון בירה שהומצא על ידי נזירים איטלקיים במסדר סיינט פרנסיס מפאולה, הידוע בתור מנזר פאולנר ושוכן במינכן. כדי להתמודד עם ימי ה"תענית" (Lent), התקופה שבין "יום האפר" לבין יום שבת הקדוש שלפני חג הפסחא, קם אח אחד (אח במנזר, אבל עקב תרומתו הוא גם אח שלנו, כך שלמעשה מדובר באח אח), סלבאטור שמו, ועשה מעשה מתחכם שדווקא מתאים למוח יהודי: לאכול הרי אסור, אבל לשתות מותר. אז כדי לשרוד את הצום, האח המציא את הבירה הזו, שמכילה כמות פסיכית של לתת, מה שבהחלט מקל על הצום. הבירה הייתה כה סמיכה ומזינה עד שדבק בה הכינוי 'לחם נוזלי', ומספרים שליטר ממנה שווה ערך לשישה-עשר כיכרות לחם. אי אפשר שלא לתהות איך היה נראה יום כיפור שלנו אם רק היו מרשים לשתות בירה שכזו. האגדה מספרת שהנדירים לא היו בטוחים עד כמה העניין הזה של הלחם הנוזלי כשר, ולכן החליטו לשלוח לאפיפיור דוגמא מהבירה, כדי לקבל את אישורו על כך שלא מדובר בהפרת כללי התענית. במהלך המסע מגרמניה לרומא, אנחנו מדברים על המאה ה-17 להזכירכם, הבירה עברה טלטלות רבות, שינויי מזג אוויר, ובגדול - החמיצה והתחרבנה לגמרי, מה שגרם לאפיפיור שטעם את אותו נוזל חמצמץ לירוק אותו מיד ולהכריז ש"אם זה מה שהנזירים במנזר שותים בשעת הצום, הרי שהם צדיקים". כך נולד לו סגנון בירה חדש ומרתק, ומאז ועד היום מייצרים במבשלת פאולנר את אותה בירה שזכתה לשם "סלבאטור". הסגנון הפך פופולרי בכל גרמניה ומבשלות נוספות החלו לייצר בירות בסגנון, כאשר בתור מחווה לאח סלבאטור כל בירות הדאבלבוק (שמבושלות במיוחד בעונת הסטראקבירפסט) מסתיימות בסיומת ator, ומתהדרות בשמות שמזכירים רובוטריקים (אופטימטור, מקסימטור, טריומפטור וכו'). כשאנחנו מדברים על הדאבלבוק בתור בירה חזקה (סטארקביר בגרמנית, אם זה עוד לא ברור) אנחנו לא מתייחסים רק לאחוז האלכוהול הגבוה, 7.5%-9%, אלא בעיקר ליחס של הלתת מול המים, יחס כפול ביחס לבירות 'רגילות', מה שמעניק לנו משקה עשיר, בעל גוף מלא, עם מתיקות עדינה ובעיקר - משביע ומזין. מאז, אי שם במאה ה-17, חוגגים בגרמניה את הסטארקבירפסט, פסטיבל הבירות החזקות. 17 ימים נמשך הקרנבל שלכבודו מבשלות מיטב מבשלות הבירה של בוואריה את הבירות המיוחדות שלהן (ומה שנחמד הוא שבינתיים הספיקו לוותר על הקטע של הצום). ועכשיו לקטע הכייפי: יש סיכוי שתוכלו להגיע לפסטיבל במינכן, עם טיסות ואירוח מלא - יענו לשחק אותה קיפניס לכמה ימים. כדי שזה יקרה תצטרכו לזכות בהגרלה וזה יקרה אם תלכו לאחד משני הברים: "סרבסה" או "ראש פינה" ותשתו שם את אחת הבירות שבמבצע. ואם זו לא סיבה מספיק טובה להרים את התחת שלכם מהכיסא ולשתות משהו, אתם כנראה באתר הלא נכון. סרבסה - דיזינגוף 174, תל אביב; ראש פינה - ברודצקי 17, רמת אביב. בשני המקומות תתקיים הגרלה בין הלקוחות באמצעות כרטיסיה שתינתן לכל מי שמזמין את הבירות שבמבצע (פאולנר ,סמואל,ניוקאסל,מרפיס).