יאיר גת בהמלצה חגיגית ליום העצמאות: 10 יינות מבעבעים שיסדרו לכם ת'ראש יקפיצו לכם את החג!
עוד לא הספקתי להירגע משטף היינות שהושקו ושווקו לקראת הפסח וכבר הגיע יום העצמאות. באופן מסורתי אני מתייחס ליום הזה כאל חג של בירות: ליד המנגל בחיק הטבע, על הדשא של החברים בקיבוץ, או על הגג - לאגר קרה תמיד תעשה את העבודה, אבל מה נעשה עם מי שמעדיף יין? נשאיר אותו צמא? כדי לעזור לכם להתכונן למקרים הללו, טעמתי כמה יינות תוססים ומבעבעים, שאפשר ליהנות מהם על יד הסטייקים.
כרמל Buzz קריניאנו 2014
לאחיו האדמדם של המוסקטו יש ריחות נעימים של פרי אדום טרי ומתיקות מעודנת יחסית. אם תוסיפו לו קרח ופלח לימון, תקבלו יופי של אפריטיף. מחיר: 30 שקל
תבור, פנינים, לבן
סדרת פנינים של יקב תבור מיוצרת בשיטת שארמנט, בה היינות עוברים תסיסה שנייה במכלים. ליין הלבן בסדרה שנעשה מענבי שרדונה, ויונייה וגוורצטרמינר, יש ריחות וטעמים מתקתקים והבעבוע שלו מעודן במיוחד. מחיר: 35 שקל
תבור, פנינים, אדום
אם עוצמים עיניים ממש חזק אפשר לדמיין שזה למברוסקו. שילוב של צבע אדום כהה ונוכחות של פירות בשלים מאוד, וטעמי פרי מתוקים שרוכבים על מבנה קליל ונעים. מחיר: 35 שקל
טומאסי, פינו שרדונה ברוט NV
בלנד איטלקי של פינו גריג'יו ושרדונה שעבר תסיסה שנייה במכל. הריחות שלו נעימים ומורכבים יחסית, הטעמים פירותיים ומאוזנים והסיומת מרירה מעט. מהנה, מעניין ולא מאוד יקר. מחיר: 70 שקל
דה שאנסני, קרמו דה לואר ברוט NV
גם אותו לא הייתי שותה מכוס פלסטיק. מבעבע שנעשה מענבי שנין בלאן, שרדונה וקברנה פרנק, עם ריחות רעננים של הדרים, פירות לבנים ומינרלים. המבנה שלו מהודק, החמיצות טובה והסיומת יבשה ומעוררת תיאבון. מחיר: 90 שקל