יאיר גת בהמלצה חגיגית ליום העצמאות: 10 יינות מבעבעים שיסדרו לכם ת'ראש יקפיצו לכם את החג!
עוד לא הספקתי להירגע משטף היינות שהושקו ושווקו לקראת הפסח וכבר הגיע יום העצמאות. באופן מסורתי אני מתייחס ליום הזה כאל חג של בירות: ליד המנגל בחיק הטבע, על הדשא של החברים בקיבוץ, או על הגג - לאגר קרה תמיד תעשה את העבודה, אבל מה נעשה עם מי שמעדיף יין? נשאיר אותו צמא? כדי לעזור לכם להתכונן למקרים הללו, טעמתי כמה יינות תוססים ומבעבעים, שאפשר ליהנות מהם על יד הסטייקים. כרמל Buzz מוסקטו 2014 Buzz של כרמל היא סדרת יינות מוגזים שמכוונת למתחילים. אנשים שרוצים לשתות וליהנות בלי יותר מדי דיבורים על עפיצות וחמיצות. המוסקטו, שנעשה בהשראה איטלקית, הוא נקי, ארומטי ומתקתק. מחיר: 30 שקל
כרמל Buzz קריניאנו 2014
לאחיו האדמדם של המוסקטו יש ריחות נעימים של פרי אדום טרי ומתיקות מעודנת יחסית. אם תוסיפו לו קרח ופלח לימון, תקבלו יופי של אפריטיף. מחיר: 30 שקל
גארסיה קאריון, גראן ליוונזה ברוט כל מה שאפשר לצפות לו מקאווה בשלושים שקל: ריחות של פירות לבנים ושמרים, מרקם חד, טעמים יבשים, חמצמצים וקצת מתכתיים ומרירות קלה בסיומת. מחיר: 30 שקל
תבור, פנינים, לבן
סדרת פנינים של יקב תבור מיוצרת בשיטת שארמנט, בה היינות עוברים תסיסה שנייה במכלים. ליין הלבן בסדרה שנעשה מענבי שרדונה, ויונייה וגוורצטרמינר, יש ריחות וטעמים מתקתקים והבעבוע שלו מעודן במיוחד. מחיר: 35 שקל
תבור, פנינים, רוזה היין נעשה ממאה אחוז קברנה סוביניון אבל אי-אפשר באמת להרגיש את זה. יש לו צבע ורוד זרחני, ריחות מעודנים של פרי אדום וטעמים מאוזנים. המוצלח ביותר בסדרה לטעמי. מחיר: 35 שקל
תבור, פנינים, אדום
אם עוצמים עיניים ממש חזק אפשר לדמיין שזה למברוסקו. שילוב של צבע אדום כהה ונוכחות של פירות בשלים מאוד, וטעמי פרי מתוקים שרוכבים על מבנה קליל ונעים. מחיר: 35 שקל
כרמל, פרייבט קולקשן, ברוט NV ליין שנעשה בשיטת שארמנט (תסיסה שנייה במכלים, זוכרים?), יש ריחות בשלים של אגסים ומעט שמרים, שמבליטים את החמיצות האגרסיבית שלו, למרות זאת הוא מהנה ואפשרי בהחלט. מחיר: 60 שקל
טומאסי, פינו שרדונה ברוט NV
בלנד איטלקי של פינו גריג'יו ושרדונה שעבר תסיסה שנייה במכל. הריחות שלו נעימים ומורכבים יחסית, הטעמים פירותיים ומאוזנים והסיומת מרירה מעט. מהנה, מעניין ולא מאוד יקר. מחיר: 70 שקל
יקב רמת הגולן, גמלא השמורה ברוט NV מעודן, חד וחמצמץ. היין שעבר תסיסה שנייה בבקבוק, הוא אחד המהנים והאיכותיים ביותר ברמת המחיר שלו. אולי יהיה לו קצת קשה להתמודד עם בשר על האש, אבל ליד הדגים או כמשקה פתיחה הוא יעשה עבודה מצוינת. מחיר: 80 שקל
דה שאנסני, קרמו דה לואר ברוט NV
גם אותו לא הייתי שותה מכוס פלסטיק. מבעבע שנעשה מענבי שנין בלאן, שרדונה וקברנה פרנק, עם ריחות רעננים של הדרים, פירות לבנים ומינרלים. המבנה שלו מהודק, החמיצות טובה והסיומת יבשה ומעוררת תיאבון. מחיר: 90 שקל