מירה איתן על 'בלנטיינ'ס' - מותג הוויסקי הסקוטי הפופולארי והמכובד, ועל הג'וניור החדש שזה עתה נולד...

כבר לפני שנים למדתי שכשמישהו מבקש בלנטיינ'ס עם קרח מהברמן, הוא כנראה שותה ותיק ומנוסה שיודע מה הוא עושה. אבל רק בשנת 2012, כשג'ים מורי, האב הרוחני של תעשיית הוויסקי העולמית ומחבר 'תנ"ך הוויסקי' העולמי, הגיע לביקור בישראל, הבנתי כמה מעריכים אותו גם יודעי דבר בעולם...

מותג הוויסקי הוותיק 'בלנטיין' הוא אחד ממותגי הוויסקי הסקוטי הנמכרים ביותר בעולם עד עצם היום הזה... (צילומים: יח"צ, שוקה כהן)
מותג הוויסקי הוותיק 'בלנטיין' הוא אחד ממותגי הוויסקי הסקוטי הנמכרים ביותר בעולם עד עצם היום הזה... (צילומים: יח"צ, שוקה כהן)
המותג הוותיק הזה הוא אחד ממותגי הוויסקי הסקוטי הנמכרים ביותר בעולם כיום... (צילומים: יח"צ, שוקה כהן)

המותג 'בלנטיינ'ס פיינסט' הוא הוויסקי הסקוטי הנמכר ביותר באירופה. ולוויסקי הזה נתן ג'ים מורי 96 נקודות מתוך 100 ואמר: "הלגימה לא יכולה היתה להיות טובה יותר, גם אילו התפילות שלכם היו נענות". ומוסיף: "עבודת אמנות חשובה". ואז הוא העניק ל'בלנטיינ'ס 17', אחד מהבלנדים האהובים עליי, ציון 97.5, וכתב: "לא הצלחתי למצוא וויסקי טוב יותר בעולם כולו". וואו.

הכל התחיל כשג'ורג' בלנטיין, בנו של איכר, פתח בשנת 1827 חנות מכולת קטנה באדינבורו, בה מכר מבחר וויסקי ללקוחותיו. בשנת 1865 השאיר ג'ורג' את החנות לבנו, ארצ'יבלד, ופתח סניף גדול בגלזגו, שהתמקד ביינות ובאלכוהול, שם התחיל האיש לערבב סוגי וויסקי שונים בעצמו. עם העלייה בביקוש וגדילת העסק, צירף את בנו השני, ג'ורג' ג'וניור, לעסק, והחל לשווק וויסקי בעצמו, תחת השם 'ג'ורג' בלנטיין ובניו'. בו זמנית הוסיף מחסן גדול לייצור וויסקי והפך לאחד מגדולי יצרני הוויסקי בסקוטלנד. בשנת 1881 השאיר ג'ורג' את העסק לבנו ובשנת1891, בהיותו בגיל 82, נפטר. העסקים המשיכו לשגשג תחת פיקוחו של ג'ורג' ג'וניור, שבמרוצת הזמן הפך את 'בלנטיין' למותג בינלאומי ולאחד מסוגי הוויסקי הסקוטי הנמכרים ביותר בעולם עד היום הזה.

%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a1%d7%a7%d7%99-%d7%91%d7%9c%d7%a0%d7%98%d7%99%d7%99%d7%a0%d7%a1-%d7%94%d7%90%d7%a8%d7%93-%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%a8%d7%93-%d7%91%d7%a7%d7%91%d7%95%d7%a7
%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a1%d7%a7%d7%99-%d7%91%d7%9c%d7%a0%d7%98%d7%99%d7%99%d7%a0%d7%a1-%d7%94%d7%90%d7%a8%d7%93-%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%a8%d7%93-%d7%91%d7%a7%d7%91%d7%95%d7%a7
כיום יש למותג בלנטיינ'ס מספר מוצרים מעניינים. המאלט השולט בבלנד של בלנטיינ'ס הוא מילטונדאף (Miltonduff), שמגיע ממזקקה באזור הספייסייד הצפוני. הבלנד הבסיסי נהדר ללגימה עם הרבה קרח בכוס, לא עדין מדי ולא גס מדי. ויש גם וויסקים בני 12, 17, 18, 21 ו-30 שנות יישון עם טעמים עמוקים וכבדים יותר. האהוב עלי ביותר הוא בלנטיינ'ס 17 שנים, שבעיני הוא אחד המושלמים ביותר, וכבר זמן מה שאני מבכה את סופו של הבקבוק האחרון בארון המשקאות שלי.

ממש בימים אלה, משיק המותג בלנטיינ'ס את Ballantine's Hard Fired - בלנד חדש של וויסקי, בחוזק של 40% אלכוהול, שמופק בתהליך ייצור חדשני, הכולל 'חריכה כפולה'. לאחר בחירה קפדנית של חביות עץ אלון אמריקאי, נשלחות החביות לבעלי מלאכה המתמחים בתהליך החריכה הכפולה, אותה יוצרים בכח הלהבות לפי ראות עיניהם הקפדניות וניסיונם הרב. ואז המאסטר דיסטילר המוכשר של בלנטיינ'ס, סנדי הייסלופ, בוחר את החביות הטובות ביותר ומיישן בהן את הבלנד הייחודי שלו לאורך זמן.

בתוצאה, טעמו הקלאסי של בלנטיינ'ס משתנה בתהליך החריכה והמשקה מקבל גוון מעושן קל ודי חלק. ניחוחות עדינים למדי של פירות מתקתקים ובשלים, תיבול נעים, וניל וקרמל עטופים בניחוח קל של עשן. בפה מורגשת מתקתקות דבשית, מעט ליקריץ ותפוח, וניל ועישון קל. שווה ביותר.

Ballantine's Hard Fired. מחיר: כ-109 ₪