הצעת הגשה מיוחדת לראש השנה, ולא רק, של הקוקטייל הקלאסי ראסטי נייל

אחד המשקאות החזקים הראשונים שאתה טועם אם אתה בגילנו בערך הוא הדרמבוי. אני לא מדבר על השתכרות מבקבוק וודקה או ערק שגנבנו מאיזה ארון של סבא אלא הדרינק הראשון ששמענו עליו משהו והחלטנו לנסות גם לטעום. וכמובן שעם הדרמבוי מגיע גם הקוקטייל הקלאסי הראשון שטעמנו, הראסטי נייל' או כמו שקראו לזה בספרי ברמנים ישראלים - מסמר חלוד. הדרמבוי הוא ליקר מאד ותיק שהוכן בשנת 1745 על ידי הנסיך צ'ארלס אדוארד סטיוארט או בכינויו בוני פרינס צ'ארלי ומשויך לאי הסקוטי סקאי ביתו ומולדתו של הסינגל מאלט הנפלא טאליסקר. כמו כל סקוטי שמכבד את עצמו הובס גם הנסיך סטיוארט בקרב מול האנגלים בקולודן אך למזלנו שרד המתכון אשר מכיל וויסקי (סינגל מאלט במקור) ותערובת של דבש תcלינים ועשבי תיבול מקומיים מהאי סקאי.

shutterstock_92160754
shutterstock_92160754
  הקוקטייל המפורסם ביותר הוא הראסטי נייל שמשלב בפשטות וויסקי סקוטי ודרמבואי עם קרח ביחס משתנה בדרך כלל לטובת הוויסקי (שני שליש מול שליש). הקוקטייל עורבב בפעם הראשונה כנראה בשנת 1942 על ידי ברמן בבר בהוואי עבור האמן תיאודור אנדרסון. ממש לפני כמה ימים הגיע אלי רעיון נחמד לראסטי נייל מעודכן יותר שגם מתאים לראש השנה במקום או ליד התפוח בדבש. היבואן קרא לו ראסטי היילנד אפל והוא הולך ככה: 20 מ"ל סקוטש (היבואן המליץ על דיוארס שאותו הוא מייבא) 20 מ"ל דרמבוי 5 מ"ל סירופ אלדרברי – מונין או משהו כזה מפרי הסמבוק 20 מ"ל מיץ תפוחים 10 מ"ל מיץ לימון סחוט לערבב עם קרח ולהגיש קר בכוס גבוהה עם קרח או בלואו בול בלי קרח. אני לא מחובבי המתוק אבל זה קוקטייל מאוזן יותר בזכות הלימון וחוץ מזה הוא עשוי להקל על חוויית הארוחה המשפחתית במיוחד אם החותנת או הדודה דופקות את הראש כבר לפני הארוחה עצמה.