יאיר גת טעם את היינות החדשים מסדרת Altitude המורחבת של יקבי 'ברקן', ותוהה האם מסדרה עם הגיון פנימי, הפכה Altitude לעוד סדרה של יינות פרימיום...

השנה פינה שמואל בוקסר, המנכ"ל המיתולוגי של יקבי 'ברקן', את מקומו לטובת ג'יל אסולין, בעברו איש תעשיית הקוסמטיקה, שבתפקידו הקודם ניהל את מפעל טמפו, ואד זלצברג, היינן הראשי של היקב, פינה מקום לטובת עידו לוינסון, עד לאחרונה יינן ראשי ביקב 'רקנאטי'. מרוב תהפוכות פרסונאליות, כמעט שלא שמנו לב ההשקה של היינות החדשים מסדרת Altitude.

למי, חוץ מאשר לכתבי יין, יש כח לעשות השוואות בין יינות מגבהים שונים של ברקן. מצד שני, כמה קונספטים מהסוג הזה אתם מכירים? (צילום : אלירן אביטל)
למי, חוץ מאשר לכתבי יין, יש כח לעשות השוואות בין יינות מגבהים שונים של ברקן. מצד שני, כמה קונספטים מהסוג הזה אתם מכירים? (צילום : אלירן אביטל)
למי יש כח להשווות בין יינות מגבהים שונים. אבל כמה קונספטים כאלה אתם מכירים? (צילומים: אלירן אביטל)

עד השנה שעברה, שבה הושקו יינות הסדרה מבציר 2011, העסק היה די ברור. הסדרה כללה שלושה יינות קברנה סוביניון, מכרמים יחידניים בגבהים שונים, שנעשו באופן דומה. מצד אחד, מדובר בקונספט טיפה מאולץ - למי, חוץ מאשר לכתבי יין, יש כח לעשות השוואות בין יינות מגבהים שונים. מצד שני, כמה קונספטים מהסוג הזה אתם מכירים?

ההצטרפות של שני יינות חדשים לסדרה מפרקת את הקונספציה. מעכשיו לצד שלושה יינות קברנה סוביניון, יש גם סוביניון בלאן וגם קברנה פרנק. מסדרה עם הגיון פנימי, מאולץ ככל שיהיה, הפכה Altitude לעוד סדרה של יינות פרימיום. לא בדיוק מה שהיה חסר לנו.

כרגע אין דרך לדעת אם הסדרה בפורמט המתחדש, תשרוד את ההנהלה המתחדשת של 'ברקן', או שמא שני היינות החדשים בסדרה הם חלק משירת הברבור שלה, או לחילופין - נוצרו באווירת סוף קורס. מה שבטוח זה שכרגיל, מדובר ביינות שמעניין לטעום זה לצד זה. וכמה מהם אפילו מוצדקים מאוד בזכות עצמם.

ברקן
ברקן

המצטרף הלבן לסדרה נעשה מענבי סוביניון בלאן שגדלו בגובה 780 מטרים מעל פני הים באזור בית נקופה שבהרי ירושלים, על קרקע סלעית במיוחד. יש לו ריחות של פירות כתומים ומעט עשב תיבול. המגע שלו עם החך עשיר אך מוצק והחמיצות טובה. יין שהולך, כמו הלבנים של קליפורניה, יותר על בשלות ועושר מאשר על רעננות ושמחת החיים, אבל עושה את זה כמו שצריך ועד הסוף. מחיר: 120 ₪

ברקן
ברקן

מענבי קברנה פרנק שגדלו בגובה 770 מטרים מעל פני הים, בכרם בן זמרה שבגליל העליון, נעשה יין שרירי וקשוח עם ניחוחות אופייניים של פירות בוסר, פירות אדומים ועשבי תיבול. המבנה שלו מוצק מאוד וההתפרצות המרוסנת של טעמי הפרי, מלווה בנוכחות לא מזיקה של חבית. כרגע הוא קצת קשה לשתייה, אבל אין ספק שבתנאים הנכונים הוא יתיישן היטב. מחיר: 120 ₪

ברקן
ברקן

זהו הבציר השני בו נעשה היין הזה, מענבי כרם יפה נוף ליד קיבוץ מנרה בגליל העליון. היין הבשל והרך מציג ניחוחות פרי עשירים, על גבול הריבה, מלווים במעט עשבי תיבול ותבלינים מתוקים. המגע שלו עם החך אנרגטי קצת יותר, החמיצות טובה, הטעמים רעננים ובסיומת עולים טעמים של פירות יבשים, פירות בשלים ותבלינים. בדומה לאחיו מבציר 2011, גם היין הזה מוכן לשתייה ונמצא במרחק לא גדול משיאו. מחיר: 120 ₪

ברקן
ברקן

בבציר 2011 הוא היה לטעמי ההרמוני ביותר בסדרה. השנה, קצת התאכזבתי ממנו. היין, שנעשה מענבי כרם עלמה בגליל העליון, הציג צד בשל ומתקתק שבא לידי ביטוי בטעמים וניחוחות של פירות שחורים ואדומים ותבלינים, וצד שני עשבוני ירקרק ובוסרי. עד כאן הכל בסדר, רק ששני הצדדים הללו מנותקים לחלוטין אחד מהשני ויוצרים תחושה מבלבלת. יכול להיות שעוד כמה שנים בבקבוק יפתרו את זה. אגב, זה פחות או ויותר מה שחשבתי בבציר הקודם על היין הבא. מחיר: 120 ₪

ברקן
ברקן

בהשקת בציר 2011 הקריר יחסית, היין שנעשה מענבי כרם דובב, היה מפוזר מדי לטעמי. בבציר 2012 שהיה חם יותר, אהבתי אותו יותר. ולא, אין לי מושג אם הסיבה לכך היא הפרשי הטמפרטורות בין שני הבצירים. ליין יש ריחות של פירות אדומים טריים, משולבים בריחות של עשבי תיבול ירוקים ופירות בוסר, עם נגיעות של תבליני חבית מתוקים. המבנה שלו מוצק והחמיצות הטובה תומכת יפה בטעמי הפרי. יין צעיר מאוד, שזקוק לעוד כמה שנים בבקבוק כדי שניתן יהיה באמת ליהנות ממנו. מחיר: 120 ₪