חדשות מתפרצות

בעקבות האסון במירון: ער"ן מתגברת את קווי החירום לעזרה ראשונה נפשית

מבזק חדשות

בעקבות האסון הקשה הלילה בהילולה בהר מירון תגברה עמותת ער"ן את קווי החירום ואת המוקד האינטרנטי לעזרה ראשונה נפשית. בער"ן מציינים כי עם היוודע דבר האסון נרשם זינוק במספר הפניות ומתנדבי העמותה העניקו סיוע למאות ישראליות וישראלים שחשו מצוקה נפשית וחרדה קשה, כולל בני משפחה של משתתפים בהילולה שחששו לגורל יקיריהם. 

בעמותה פונים לכל מי שחשים מועקה כלשהי בבוקר קשה וזקוקים למישהו לדבר איתו לא להסס ולפנות לאנשי המקצוע שלה בטלפון או באינטרנט.

בתוך כך הודיע משרד הבריאות כי הוא מפעיל בסיוע ארגונים וקופות החולים מוקדים לסיוע נפשי ואלה מספריהם:
עמותת בית חם טלפון 9518*
עמותת עזר מציון טלפון 1800-808-100
ער"ן (הנ"ל) - עזרה ראשונה נפשית טלפון 1201
סה"ר - סיוע נפשי ברשת https://sahar.org.il
עמותת משאבים לסיוע נפשי 24/7 עברית ושפות נוספות טלפון 046900600
דאגה בלב (שירות ביידיש) 0768844429
 
בקופות החולים יופעלו קווי חירום לסיוע ותמיכה נפשית:
כללית 03-7472010
מכבי 3555*
לאומית - 2537*
מאוחדת 3833*
 
עוד נמסר, כי בתי החולים ערוכים לתת מענה 24 שעות כולל בשבת ובנוסף, ניתן לפנות לקופות לשירות שלוש שיחות תמיכה נפשית טלפונית עם מטפלי בריאות הנפש. המטפלים ישוחחו אתכם על הקשיים והמצוקה הנפשית ויעניקו לכם תמיכה, כמו גם כלים ומיומנויות שיסייעו לכם להתמודד עם האסון. לקבלת שירות זה ניתן לפנות ל:
מכבי - 3028*
מאוחדת - 3833*
כללית - 2708*
לאומית - 2537*

קופת חולים מאוחדת תגברה את מערך אחיות הקשר בבתי החולים שאליהם הופנו הפצועים והן עסוקות, יחד עם מנהלי קשרי הקהילה של מאוחדת ככל שניתן, בשעה קשה זאת. 

בנוסף, מוקדי סיוע נפשי לנפגעי האסון נפתחו על ידי גורמי מקצוע בכדי לתת מענה גם למשתתפי האירוע במירון וגם לבני משפחותיהם.

הסיוע כולל פתיחת מוקד פיזי במירון ובבית החולים זיו בצפת, והן בערי המוצא של משתתפי האירוע: בני ברק, ירושלים, מודיעין עלית, אשדוד ועוד 

גם מוקדי הסיוע המקוונים שהופעלו  בתקופת הקורונה דרך קופות החולים יהיו זמינים דרך כל קופות החולים שיקצו שלושה טיפולים ללא עלות לכל דורש.

מאחורי היוזמה עומדים בין היתר האגף לבריאות הנפש במשרד הבריאות, איגוד הפסיכיאטריה בהסתדרות הרפואית,  מערך הפסיכיאטריה הקהילתי והאשפוזי, החברה לבריאות הנפש בקהילה, בית החולים מעייני הישועה, ארגוני סיוע נפשי בקהילה החרדית "בית חם" שמפעיל את המוקד הטלפוני *9518.

מרב גבעון, מנהלת אגף הרווחה של מועצה אזורית  מרום הגליל שנמצאת כעת בחפ"ק כוחות הביטחון על הר מירון שעדיין סיפרה ל"מעריב": "אנחנו המועצה הכי קרובה לאתר ומאז היוודע דבר האירוע עם הקמת החפ"ק הגענו לכאן, כשעצם ההגעה לא היה דבר קל, וגם כעת אנחנו בעיצומה של הערכת מצב. העובדים הסוציאליים של כל הרשויות המקומיות באזור ההר נקראו לבתי החולים לתגבר את צוותי הרווחה שלהם ועל כך תודתי להם. אנחנו ממשיכים לטפל כל השעות הללו במאות נפגעי חרדה בכל  מעגלי האירוע. בהם בני משפחות רבים שטרם איתרו את יקיריהם בבתי החולים. לא תמיד אנחנו יודעים בעצמנו לתת את התשובות לאנשים אבל לוקחים חלק פעיל בוויסות נפגעי החרדה לטיפול בשטח.

גם תושבים רבים שלנו שלא היו באירוע, מהרשויות בכל האזור, פונים לעזרה ואנחנו שומרים על כוח אדם מתוגבר גם ברשויות המקומיות עצמן. עד שאחרון נפגעי החרדה יקבל מענה ועד שכל בני המשפחות יתאחדו עם קרוביהם, ידינו מלאות. העו"סים כאן בשטח ובבתי החולים נמצאים בקשר עם עמיתיהם ברשויות המגורים של כל המטופלים ושם יימשך הטיפול בכל בני המשפחות בפיקוח ותיאום של משרד הרווחה. מאז תחילת הלילה לא עזבתי את החפ"ק כי מדובר באירוע מורכב ורגיש מאד. אנחנו ברווחה מתואמים לחלוטין עם צוותי בתי החולים ומשתדלים להקל גם על המשפחות וגם על הצוותים הרפואיים במתן מידע וסיוע נפשי הולם לכל אדם שזקוק לכך".

ד"ר צבי פישל, יו"ר איגוד הפסיכיאטריה בהסתדרות הרפואית, מסר ל"מעריב":  "החוויה שבה אדם מגיע להשתתף בהילולה ובמקומה חווה טרגדיה ואסון הינה מחרידה, וללא ספק מהווה גורם טראומטי המביא לתגובה נפשית קשה. מומלץ בכל לשון של בקשה לפנות למטפלי המערך הפסיכיאטרי בכל הארץ כדי למזער את הפגיעה".

יובל בגנו 11:37 30/04/2021
שתפו: