החלטה דרמטית של השופטים נגד יוזמת בן גביר: בג"ץ פסל את הסעיף בתיקון שהקנה לשר לביטחון לאומי סמכות להורות ולכוון את מדיניות החקירות של המשטרה. ההחלטה התקבלה על חודו של קול: חמישה שופטים בעד הפסילה מול ארבעה מתנגדים.
בפסילת הסעיף תמכו מ"מ נשיאת העליון לשעבר עוזי פוגלמן, ממלא מקום הנשיא יצחק עמית והשופטים יעל וילנר, עופר גרוסקופף ויחיאל כשר. השופטים נעם סולברג, יוסף אלרון, אלכס שטיין וגילה כנפי-שטייניץ התנגדו לפסילה. לצד זאת, כל תשעת השופטים קבעו כי אין מקום להתערב בשאר סעיפי התיקון, שמסמכים את בן גביר להתוות את מדיניותה הכללית של המשטרה, בנימוק כי סעיפים אלה "לא גרעו מחובתה של המשטרה לפעול באופן עצמאי, מקצועי, ממלכתי ובלתי תלוי".
מ"מ נשיא העליון עמית נימק: "לחוק בן גביר תכלית סמויה של מתן כוח עודף לשר ללא הגבלות, ללא בקרה וללא איזונים ובלמים - הסטת נקודת האיזון מובילה באופן בלתי נמנע לפוליטיזציה של המשטרה".
תגובת העותרת, התנועה לאיכות השלטון לפסק הדין: "התנועה לאיכות השלטון מברכת על החלטת בית המשפט העליון שביטל את הסעיף המסוכן בחוק בן גביר, אשר איפשר לשר להתערב במדיניות החקירות של המשטרה. פסיקת בג"ץ מהווה ניצחון משמעותי לשלטון החוק ולעצמאות המשטרה, ומונעת את הפיכתה למשטרה פוליטית. בפסיקתו, הבהיר בית המשפט העליון באופן חד-משמעי כי גם יתר סעיפי החוק אינם מאפשרים לשר להתערב בהחלטות אופרטיביות של המשטרה, וכי סמכותו מוגבלת אך ורק לקביעת מדיניות כללית.
אנו מברכים על קביעת בית המשפט כי המשטרה מחויבת להמשיך לפעול באופן עצמאי, מקצועי וממלכתי, וכי החוק אינו משנה את מערכת היחסים בין הדרג הפוליטי למשטרה. פסק הדין מהווה אבן דרך חשובה בשמירה על עצמאות המשטרה ומערכת אכיפת החוק בישראל. התנועה לאיכות השלטון תמשיך לעמוד על המשמר ולוודא כי כל התערבות של הדרג הפוליטי במשטרה תיעשה אך ורק במסגרת המגבלות הברורות שקבע בית המשפט העליון".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "בג"ץ שוב הופך את עצמו לריבון, ודורס את רצון הבוחר. ההחלטה החמורה של בג"ץ לעקר את פקודת המשטרה נועדה לעקר את השר מסמכויותיו, ולנסות להקנות לפרקליטות והיועמ"שית שליטה במשטרה. במדינה דמוקרטית מי שמתווה מדיניות למשטרה הוא השר הממונה עליה, אבל את בג"ץ זה כמובן לא מעניין".
ח”כ יואב סגלוביץ (יש עתיד): "הזהרנו ששינוי פקודת המשטרה יוביל לפוליטיזציה שלה. התנהלותו של השר בן גביר כבר צובעת את המשטרה בצבע פוליטי. טוב שבית המשפט קיבל את ההחלטה, אך חבל שנאלצנו להגיע לכך. האחראי לכך הוא נתניהו, שהסכים למנות אדם בלתי כשיר, מסוכן ועבריין מורשע כשר לביטחון פנים".
ח”כ מיקי לוי (יש עתיד): "החוק פוגע בעבודת המשטרה. מדיניות חקירה חייבת להיות תחת שלטון החוק ולא לפי תפיסת עולמו של שר עבריין. בג”ץ שוב הציל את המערכת. נתניהו, אתה אחראי לכך".