לאחר 471 ימים בשבי חמאס חזרו רומי גונן, דורון שטיינברכר ואמילי דמארי לישראל. אלא שחמאס דאג שמלבד זכרונות קשים מתקופת השבי הן יחזרו לישראל עם דבר נוסף, שבישראל כינו "שקית ההפתעות הצינית".

ארגון הטרור צייד את שלוש השבות עם שקית חומה שאיתה הגיעו לשטח ישראל. בתוך השקית הייתה מפה של רצועת עזה, תמונות שלהן מימי השבי ותעודה. בתיעוד הציני ששחרר חמאס ניתן לראות כיצד הוא "מעניק" את התעודות לשלוש החטופות עם שמן והכיתוב "החלטת שחרור".

החטופות לאחר שחרורן משבי חמאס (צילום: רויטרס)
החטופות לאחר שחרורן משבי חמאס (צילום: רויטרס)

לאחר מכן הן נראות מוכנסות לרכב ונוסעות, מלוות במחבלים חמושים לנקודת החבירה עם הצלב האדום. בהמשך הסרטון ניתן לראות מחבל של חמאס חותם על "תעודת השחרור של גדודי עז א-דין אל קסאם". כמו כן, היה ניתן להבחין בכך שעל הבגד הוורוד שלבשה דורון שטיינברכר יש דגלי פלסטין. את הבגד ככל הנראה העניק לה ארגון הטרור לקראת שובה לישראל.