שר הפנים משה ארבל הורה לסרב את כניסתן של שתי חברות הפרלמנט הבריטיות, יואן יאנג ואביסטאן מוחמד, ולהרחיקן מישראל, כך הודיעה אתמול (שבת) רשות האוכלוסין וההגירה.

על פי ההודעה, הן נחתו אתמול יחד עם שני עוזריהן בטיסה שהגיעה בשעה 14:30 מלוטון. בתשאול שנערך לנוסעים הן טענו שהגיעו במסגרת משלחת רשמית מטעם הפרלמנט. "עובדה זו התבררה כלא נכונה כשאף גורם רשמי בישראל לא מכיר בהגעת המשלחת האמורה", ציינו ברשות האוכלוסין וההגירה.

עוד נמסר כי "בתשאול שנערך לנוסעים עלה כי מטרת הגעתם היא לתעד את כוחות הביטחון ולהפיץ דברי שנאה כנגד ישראל". בעקבות זאת, "החליט שר הפנים משה ארבל לסרב את כניסתם של הארבעה בהתאם לחוק ולהורות על הרחקתם מישראל".

משה ארבל (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)
משה ארבל (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)

בתגובה למניעת הכניסה, שר החוץ הבריטי, דיוויד לאמי, פרסם הודעת גינוי. לאמי אמר בהודעתו: "זה לא מקובל, חסר תועלת ומדאיג ביותר ששתי נציגות בריטיות במשלחת פרלמנטרית לישראל נעצרות ומונעות כניסה על ידי הרשויות הישראליות".

לאמי הוסיף: "הבהרתי לעמיתיי (השרים) בממשלת ישראל כי זו אינה הדרך לטפל בחברות פרלמנט בריטיות, והתקשרנו לחברות הפרלמנט הלילה כדי להציע את תמיכתנו". 

בסיום דבריו ציין שר החוץ הבריטי כי "הממשלה הבריטית ממשיכה להתמקד בהבטחת החזרה להפסקת אש ולמשא ומתן לעצירת שפיכות הדמים ושחרור השבויים וסיום הסכסוך בעזה".