חברת Medidata, מבית דאסו סיסטמס, הודיעה על השקת תוכנית הניסויים הקליניים המבוזרת - DCT. מדובר במערך מקיף של טכנולוגיות משולבות ומאובטחות, המאפשרות ביזור מלא על פני כלל רצף הניסוי הקליני.
מפתחי תרופות, חיסונים ומכשור רפואי (נותני החסות) וארגונים לחקר חוזים (CRO) יוכלו לנצל את הפלטפורמה, המציעה בשוק שילוב של הכלים הבאים: טכנולוגיה ותהליכי עבודה לווירטואליזציה של השתתפות המטופלים; כלים המאפשרים פיקוח על בטיחות המטופלים ואיכות הנתונים; ושירותים ישירים למטופלים, כולל הקלה במתן התרופות הניטלות במסגרת הניסוי עד הבית
תוכנית DCT של Medidata אוספת את נתוני המשתתפים מרחוק מכל מקום ובכל זמן. איסוף זה מצטבר, ממיר את הנתונים ועוקב אחריהם על מנת לזהות בעיות איכות להפחתת הסיכון ושמירה על בטיחות המטופלים, ומיישם ניתוחים רבי־עוצמה. כל זאת, כדי לפתח תובנות חדשות המובילות לתוצאות טובות יותר עבור חולים, חוקרים, אתרים, נותני חסות ו־CRO.
"אנו רואים כיום עניין הולך וגובר ואימוץ חסר תקדים בתעשיית מדעי החיים של טכנולוגיות ניסוי מבוזרות עקב מגיפת הקורונה", אמר אנתוני קוסטלו, נשיא ענן המטופלים ב־Medidata. "נותני חסות ו־CRO פונים יותר ויותר למודלים של ניסויים מבוזרים במטרה להביא ליעילות, אבטחה ונגישות מוגברים לתהליך המחקר הקליני".
הפלטפורמה מראה יכולות לזיהוי סיכונים, ניטור והפחתה מאפשרות פיקוח דיגיטלי אמיתי, שבו ניתן לייעל אינטראקציה פיזית ווירטואלית עם אתרים תוך שמירה על בטיחות המטופל ואיכות הנתונים. תוכנית Medidata DCT מאפשרת גם תהליכי עבודה חזקים המונעים מנתונים ממוקדי חולה, כגון משלוח של מוצר נחקר ישירות למטופל והתאמת מינונים אוטומטית.
"אנו גאים מאוד לבשר כי Medidata, המהווה שותפה אמינה למגזר מדעי החיים במשך יותר מ־20 שנה, היא כיום החברה היחידה המספקת מערך מלא של יכולות וירטואליות המאפשרות ביזור מוחלט של ניסויים, הן דרך אינטראקציות בין מטופלים והן באתרי המחקר", הוסיף קוסטלו. "תוכנית DCT מסמנת התפתחות חשובה בחזונה של Medidata המלמדת אותנו כיצד אנו יכולים לשרת טוב יותר את המטופלים והלקוחות, על ידי האצת המחקר והוצאת טיפולים חדשים לשוק בזמן שיא".
עד כה יישמה Medidata את טכנולוגיות הביזור שלה ביותר מ־44 אלף אתרים קליניים ברחבי העולם במספר שפות, שבהם מעורבים יותר מ־600 אלף חולים עם טווח רחב של מחלות.