בשבוע החולף הירידה בשער השקל נבלמה - כנראה זמנית . אנחנו נכנסים לשבוע המקוצר של יום כיפור וחג סוכות, כשהמערכת הפיננסית העולמית מחייכת לדולר ושערו של המטבע האמריקאי מתחזק ביחס לרוב המטבעות.

משה שלום, ראש מחלקת המחקר ב- FXCM ישראל סיכם את שבוע המסחר כך: "לאחר 7 שבועות רצופים של עלייה, הדולר-שקל חותם שבוע מסחר שלילי. הדולר-שקל עוד הצליח לטפס בתחילת השבוע לשיא חדש ב-3.695 ונשק לרמת 3.70, אבל בחציו השני של השבוע ראינו נסיגה חדה כלפי מטה, שהובילה את הצמד עד 3.633, לפני ששוב התייצב הצמד מעל 3.655.

"נראה שהנסיגה היתה צפויה, וזאת לאחר כמעט חודשיים של עלייה רצופה ללא תיקונים משמעותיים. הקרבה לרמת המפתח של 3.70, מצב קניית היתר והירידה במומנטום החיובי, היתה טריגר עבור הספקולנטים לממש רווחים. ואולם, בסופו של דבר, התנאים בטווח הארוך יותר לא השתנו, ופערי הצמיחה והתשואה בין ארצות הברית לישראל צפויים להמשיך ולהניע את הצמד מעלה".

"השאלה כעת, שתתברר בשבוע הבא, היא האם התיקון הסתיים או שאנו צפויים בפני עוד צלע יורדת.  כיודע, תיקון טכני לגיטימי מוכל בין שליש, ושני שליש, מן התנועה המגמתית הקודמת. במקרה שלפנינו, מן התנועה שעשה הדולר מאז 3.40 לערך ועד סביבות 3.70. זהו מהלך של 30 אגורות, ולכן שני שליש מכך יכול, פוטנציאלית, להחזירו לסביבות ה-3.50. זו סבירות מאוד נמוכה כרגע, עקב המצב של המערכת הפיננסית הגלובלית התומכת בדולר עולמי חזק".

"בעולם הדולר המשיך השבוע להעפיל לשיאים חדשים למול המטבעות המרכזיים, כאשר הוא קובע שיא של שנתיים למול האירו, שיא של שש שנים למול הין ושיא של 9 חודשים למול השטרלינג. מדד הדולר, הבוחן את ערכו של המטבע למול סל של מטבעות מרכזיים, נעל שבוע 12 ברציפות של עליות והוא נסחר ברמה הגבוהה ביותר מאז אפריל 2010".

"את התחזקות הדולר יש לייחס הן לסנטימנט החיובי לדולר בקרב המשקיעים על רקע השיפור בכלכלת ארצות הברית והן לחולשה של המטבעות האחרים עצמם על רקע המצב הכלכלי והגיאו-פוליטי במדיניות השונות ומדיניותם המרחיבה של חלק מהבנקים המרכזיים, כגון הבנקים המרכזיים של גוש האירו ויפן".

"על רקע המשך מגמת השיפור בנתוני המקרו בארצות הברית והעלייה בתשואות על אג"ח של ארה"ב, מתחילה להיווצר קורלציה חיובית בין שוק המניות בוול-סטריט לבין המגמה של הדולר. דפוס זה מבטא יותר מכול את המפנה המהותי במגמה של הדולר בחודשים האחרונים".

"לא רק זאת אלא שהמהלכים של מריו דרגי, ראש הבנק המרכזי האירופי, ממשיכים לתמוך ביורו הולך ונחלש בצורה משמעותית. הדבר קיבל ביטוי נוסף ביום ה', כשדרגי דיבר על קשיים למצוא כלים חדשים, חוץ מחולשת המטבע והרחבה כמותית "לייט", על מנת לסייע למדינות גוש האירו, ואירופה כולה, לצאת מן המדמנה הכלכלית בהם הם נמצאים".