בשנה שעברה הוציא המשרד 1.7 מיליון שקל בעבור ימי גיבוש לעובדיו באגפים השונים, ועשרות אלפי שקלים בעבור אימוני כושר. דוח ההתקשרויות של משרד האוצר, שנמסר לבקשת התנועה לחופש המידע, מאפשר הצצה לסדרי העדיפויות במשרד. כך למשל, ברכבו של סגן שר האוצר הותקן מקרר בעלות של 3,534 שקל.

משרד האוצר, על פי הנתונים, מבצע לא מעט התקשרויות עם משרדי עורכי דין פרטיים ועם פירמות רואי חשבון. בשנת 2013 עלתה ההתקשרות עם משרד עו"ד יגאל ארנון 700 אלף שקל לקופת המדינה. פירמת רואי החשבון ברייטמן־אלמגור העניקה גם היא שירותים למשרד האוצר בסכום של 466 אלף שקל, וכך גם משרד רואי החשבון ליאון־אורליציקי, שהעניק שירותים ב־ 166 אלף שקל. נוסף לכך, משרד האוצר התקשר עם פירמת ארנסט אנד יאנג, שהעניקה ייעוץ בסכום של 1.835 מיליון שקל.

בעבור ייעוץ פיננסי שילם משרד האוצר כמיליון שקל לחברת דב הלפרין יועצים. בעבור "אימון אישי למנהלים" שילם המשרד 49 אלף שקל. משרד עורכי הדין גלוזמן ושות', שנשכר לייעץ גם הוא לאוצר, קיבל סכום של 50 אלף שקל, ומשרד זיו האפט - המתמחה במסים - 166 אלף שקל. שר האוצר הקודם, יובל שטייניץ, השתמש בשירותיו של עו"ד צבי אגמון, המייצג במקביל גם את ענקיות הגז נובל אנרג'י ודלק.


הוצאות תמוהות של משרד האוצר. צילום: מרק ישראל סלם

אגמון קיבל 29,500 שקל בעבור "שירותים לשר". שטייניץ התייעץ גם עם הפרופ' למשפטים אריאל בנדור בעלות זהה. אגמון ובנדור ייעצו לשטייניץ לקראת פרסום דוח אסון הכרמל. עלות נסיעת שר האוצר לניו יורק ולוושינגטון באוגוסט עמדה על 30 אלף שקל. באוקטובר טס לפיד לארה"ב שוב בעלות של 54 אלף שקל, ששולמו על טיסה ועל שירות אח"מים בשדה התעופה. במאי טס שר האוצר לצרפת בעלות של 38 אלף שקל. החשבת הכללית באוצר טסה לוועידת קרן המטבע בוושינגטון בעלות של 16 אלף שקל.

עוד עולה מהדוח כי לפיד שוכר עבור מסיבות עיתונאים שהוא מקיים ציוד מיוחד. הסכומים נעים בין עשרת אלפים שקל ל-20 אלף שקל. על מנת להכשיר את אנשי המשרד להופעות בתקשורת, שילם המשרד 41 אלף שקל על קורס להופעה מול מצלמה.

משרד האוצר שומר גם על המורל של אנשיו. עבור ימי גיבוש לעובדי האגפים השונים הוציא משרד האוצר בשנת 2013 כ-1,680,795 שקל. במסגרת זו נהנו בימי כיף במלונות בעכו, בחיפה ובאילת אגפי התקציבים, החשב הכללי, השכר, הלשכה המשפטית, אגף שוק ההון, עובדי המינהל, אגף התקשוב ועוד. בנוסף, עובדי אגף הכלכלן הראשי נהנו מיום כיף בבנימינה בעלות של 26 אלף שקל.

בעבור סבסוד מינוי לגן החיות התנ"כי בירושלים המשרד מוציא כ-13 אלף שקל בשנה. פעילות חנוכה לילדי עובדי המשרד עלתה 443 אלף שקל. שי לט"ו בשבט חולק לעובדים בעלות כוללת של 120 אלף שקל, שי לחנוכה עלה 300 אלף שקל, שי לראש השנה - 48 אלף שקל, ושי לפורים - 120 אלף שקל. בעבור שי לילדי אנשי המשרד המשתחררים מהצבא הוציא המשרד 50 אלף שקל.

המשרד, שדואג לקצץ לשאר משרדי הממשלה בתקציב, יודע לפנק את אנשיו. על התעמלות לגברים הוציא המשרד 18,360 שקל, ועלות ההתעמלות לנשים עמדה בשנה החולפת על 26,550 שקל. 13 אלף שקל על ייעוץ לגינון במשרד האוצר מעדיפים את העובדים ספורטיביים ומארגנים גם אימון כדורעף לעובדי המשרד, שעבורו הוציאו 14,800 שקל.

בעבור השתתפות אנשיו במחוזיאדה שילם המשרד דמי השתתפות בגובה 12,500 , ו-128 אלף שקל נוספים שולמו על שהיית המשתתפים באילת לארבעה ימים. משרד האוצר לא חוסך גם בהשכלת עובדיו ובהנחלת ההיסטוריה, ובעבור "קורס שואה" לעובדי המשרד שילם המשרד 50 אלף שקל.

עיצוב הפנים במשרד מקבל גם הוא תקצוב. מהדוח עולה כי המשרד רכש ממוזיאון ישראל תמונה ללשכת סגן השר בעלות של 261 שקל, אחר כך היא מוסגרה בעלות של 247 שקל עבור לפיד. בעבור החשבת הכללית, מיכל עבאדי־בויאנג'ו, קנה המשרד ומסגר תמונה בעלות של 330 שקל. תמורת ייעוץ לגינון הוציא המשרד 13 אלף שקל.

בעבור הזמנת צמחייה למשרד האוצר נעשתה שולמו 2,950 שקל, ותמורת החלפת הצמחייה באגף הממונה על התקציבים שילם המשרד 400 שקל. משלוחי פרחים ב־ 2013 עלו למשרד 10,000 שקל.

קנסות משטרה באלפי שקלים

חרף החלטתו של שר האוצר יאיר לפיד לא לעשות שימוש ברכב ממשלתי ובנהג, משרד האוצר מוציא סכום של 2.6 מיליון שקל בשנה בעבור "רכב צמוד לשר האוצר". עם זאת, במשרד טוענים כי מדובר בטעות ברישום וכי ההוצאה היא בעבור כל כלי הרכב של המשרד. הנתונים מלמדים כי באוצר מעריכים שאומדן ההשכרות השנתי לשנת 2014 של כלי רכב יעמוד על 300 אלף שקל. על פי הדוח, סכום של 70 אלף שקל שולם בעבור רכב למנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן. גם קנסות משטרה משלם המשרד לעובדיו, ובשנה החולפת העביר המשרד למשטרה 4,000 שקל.

הוצאות המשרד בעבור פזומט עומדות על מיליון שקל. ויש פרטים פיקנטיים נוספים: לא ברור מה עושים במשרד האוצר עם חוט תפירה לבן, אבל על פי הדוח, המשרד רכש חוט בעלות של 148 אלף שקל; כיבוס וילונות בעלות של 50 אלף שקל; חידוש חברות באיגוד המוזיאונים בעלות של 4,060 ; והפקת טקס עובד מצטיין בעלות של 235 אלף שקל.

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "לצערנו רשימה זו הועברה מבלי שנבדקו בה כל הפרטים על ידי הגורמים המוסמכים לכך. משרד האוצר יעדכן את הרשימה ויעביר רשימה מתוקנת".