היצואנים מחייכים מאוזן לאוזן, שערו של הדולר לעומת השקל ממשיך לעלות וכבר הגיע ל רמה של 3.8 שקלים שהוא השער שלדעת היצואנים הוא המינימום הדרוש כדי לקיים ענף יצוא תחרותי בשוקי העולם.

 הדולר ממשיך להתחזק הן על רקע המשך התאוששותה של כלכלת ארצות הברית והן כתוצאה מחולשת המטבעות האחרים. הפער בין המדיניות המרחיבה של בנקים מרכזיים ביפן ובאירופה (ובישראל), לבין ההקשחה המוניטרית של הבנק הפדרלי, הוא זה שמניע את מגמת ההתחזקות הכלל-עולמית של הדולר.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל ממשיך את המומנטום החיובי מהשבוע שעבר ושוב הצליח לטפס מעל רמת המפתח של 3.80. נראה כי בשלב זה גם רמה פסיכולוגית זו אינה מרתיעה את הספקולנטים, שממשיכים לדחוף את הצמד מעלה. רמת היעד הבאה היא 3.815 ולאחר מכן 3.83. הדולר ממשיך להתחזק הן על רקע המשך התאוששותה של כלכלת ארצות הברית והן כתוצאה מחולשת המטבעות האחרים.

בזירת המקרו בארצות הברית, אמש רשם מדד מנהלי הרכש של מגזר הייצור תוצאה גבוהה מהמצופה (59 בפועל לעומת תחזית של 56.1). הסקר גם הצביע על שיפור במגמות התעסוקה במגזר.

ביום שישי יתפרסם בארצות הברית דוח התעסוקה, ועל פי התחזיות הוא אמור להצביע על תוספת של כ-230 אלף משרות באוקטובר. נתונים חיוביים אלה מחזקים את הציפיות להעלאות ריבית מצד הפד, והדבר מתבטא בעלייה בתשואות האג"ח הממשלתי ובערכו של הדולר.


המינימום הדרוש כדי לקיים ענף יצוא תחרותי בשוקי העולם. צילום: רויטרס

מצד שני, חוזקו של הדולר נובע מהבריחה של המשקיעים מהמטבעות המובילים האחרים, כגון הין והאירו. אמש צנח הין לשפל של 7 שנים למול הדולר, וזאת לאחר שהבנק של יפן הודיע על תמריצים נוספים. הפער הזה, בין המדיניות המרחיבה של בנקים מרכזיים ביפן ובאירופה (ובישראל), לבין ההקשחה המוניטרית של הפד, הוא זה שמניע את מגמת ההתחזקות הכלל-עולמית של הדולר".