ביום ראשון הקרוב ידון בג"צ בעתירה שהוגשה נגד העיר פתח תקווה על ידי נשיאות הארגונים העסקיים, בה נטען כי עיריית פ"ת גבתה שלא בצדק ארנונה חריגה מעסקים בהיקף של כ- 60 מיליון שקל בין השנים 2012-2014. בתגובתה לבג"צ הודיעה העיר שאין ביכולתה להחזיר את הכספים, כי כל הכסף כבר "נבלע" מזמן בקופת העירייה ובוזבז במלואו.
על פי הבג"צ שהוגש נגד העיר, ועליו כאמור ידון בית המשפט ביום ראשון הקרוב, עיריית פ"ת ניצלה "פיילוט" שערך משרד הפנים בשנת 2012, במסגרתו ניתנה לרשויות מקומיות האפשרות לבקש העלאת ארנונה לעסקים הפועלים בתחומן- ובקשה זו תתקבל אוטומטית על ידי משרד הפנים, ללא הפעלת שיקול דעת.
פ"ת מיהרה לנצל אופציה זו לרווח מהיר וביקשה בשנת 2012 להעלות את הארנונה לכל העסקים הפועלים בתחומה ב-5%. בקשה זו כאמור אושרה אוטומטית בשנים 2013-2014, נגבו מעסקים בעיר 5% יותר דמי ארנונה, בהיקף של כ- 20 מיליון שקל מדי שנה (סה"כ כ- 60 מיליון שקל בין השנים 2012-2014).
ידון בעתירה. בג"צ. צילום: פלאש 90.
מנכ"ל נשיאות הארגונים העסקיים והתאחדות התעשיינים, אמיר חייק טוען כי מדובר במצב החייב להיפסק: "המגזר העסקי בישראל מתמודד עם הכבדה קיצונית של נטל הוצאות הארנונה השנתיות המועמסות עליו על ידי הרשויות המקומיות, הרואות בו כ"פרה חולבת" לצורך מימון פעילותן. על מצב זה להיפסק לאלתר. לא ייתכן כי משרד הפנים ייתן אישור אוטומטי להעלאת ארנונה מבלי להפעיל שיקול דעת האם העלאה זו הכרחית או לא".
בכתב ההגנה שהגישה פ"ת לבג"צ, טענה העירייה כי כספי הארנונה נגבו כחוק. כמו כן היא ציינה כי מאחר שמדובר בכספים שנגבו בעבור שנת מס שחלפה, הכספים שנגבו כבר שימשו לצרכים שונים של העירייה. כמו כן תקציב העירייה לשנים 2013-2014, התבסס אף הוא על הכספים שנגבו בעקבות ה"פיילוט" של משרד הפנים. עד כה לא ניתן היה לקבל תגובה של עריית פתח תקווה .