מנכ"ל תשלובת החלב בתנובה, אריק שור, דחה אתמול את הטענות כי יצרניות המזון אחראיות ליוקר המחיה בתחום מוצרי המזון. שור דיבר בכינוס סגור של ועדי העובדים בבנקים, שנערך במלון כרמים שבקרית ענבים בסמוך לירושלים, ודבריו נאמרו בדיוק ביום שבו שר האוצר הודיע על כוונתו לפקח על מוצרי מזון. 

שור הבהיר כי יוקר המחיה מוסבר במספר גורמים ובהם המע"מ המוטל בישראל על מוצרי מזון (18%), שקיים בשיעור מופחת באירופה. גורם נוסף הוא סבסוד ישיר של החקלאים והרפתנים באירופה בעוד שבישראל הסבסוד (העקיף) מתבטא בגידול העלויות לצרכן. 

לדברי מנכ"ל תנובה, גורמים נוספים המסבירים את יוקר המחיה הם רגולציה מכבידה, עלויות כשרות וכן אי העבודה בשבת, הגורמת לניצול חלקי של ההשקעה על ההון (אובדן של 21%). שור בחר שלא להתייחס להחלטת שר האוצר לפקח על המחירים. 

בהמשך דבריו סקר המנכ"ל את התפתחות תנובה מאז שהוקמה ב-1926 תחת הכותרת "תנובה לתמיד" והבהיר את החיבור שלה לחקלאות ולתעשייה. הוא אמר שלמרות מכירת השליטה בתנובה לחברת ברייטפוד (עסקה שתושלם עד ה-5 בינואר 2015), תנובה תישאר בישראל לעולם. 


מחלבות תנובה. "תישאר בישראל לעולם". צילום: יגאל לוי

"ללא קשר לזהות בעלי הבית, בין אם המדובר במושבים, קרן אייפקס או ברייטפוד, לא ניתן יהיה להעביר מפה את החלב, את הביצים או את הרפתות. אנחנו החברה הכי ישראלית שיש וכך היא תישאר, וזאת בזכות החיבור לחקלאות", אמר שור. 

הכנס שיזם עו"ד בני כהן, המייצג את עובדי תנובה, עסק בתחום יחסי העבודה. שור טען כי יחסי העבודה בתנובה הם מצוינים בגלל האג'נדה המשותפת לעובדים ולהנהלה ובזכות השקיפות ומערכת היחסים הפתוחה. 

"לשני הצדדים יש רצון שתנובה תמשיך להצליח, שכן רק חברה מצליחה תאפשר תוספות שכר ואת קידום העובדים", הבהיר שור.