חברת "שבא", מפתחת ומנהלת מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי, פרסמה את נתוני ההוצאות בערים מרכזיות בדרום, בצפון, במרכז ובשפלה בישראל במהלך מלחמת ״חרבות ברזל״.
הגדוד של פריג'ה לרמטכ"ל: "תמוך בו כפי שגיבית את הלוחמים שהרגו חטופים"
גופת הבכיר האיראני הגיעה לטהרן: "יש רק נקמה אחת - השמדת ישראל"
הנתונים הגיאוגרפיים של הפעילות העסקית מצביעים על כך שבערים שדרות וקרית שמונה, שעדיין מפונות מרוב תושביהן, קיימת ירידה חדה בפעילות העסקית הנובעת מהיקף התושבים וכך שחלק מהעסקים עדיין סגורים. ההוצאות בערים אלו נחתכו בהיקף של כ-70% גם במהלך השבוע ה-11 של המלחמה (17 עד ה-23 בדצמבר).
אילת ספגה פגיעה כלכלית משמעותית, ולמרות שהצריכה בה נמצאת במגמת שיפור, וגם בשבוע ה-11 היא עומדת על ירידה של 30%, על רקע הפיכתה לעיר מפונים ולא עיר נופשים.
מהנתונים עולה כי תל אביב רשמה בשבוע האחרון הוצאות נמוכות והציגה ירידה של 20% בפעילות העסקית, וכי בירושלים נרשמה ירידה של 6% בשבוע ה-11 מהיקף הרכישות הממוצע מתחילת שנת 2023.
טלי הולנברג, סמנכ״לית שיווק, פיתוח עסקי ומכירות של "שבא", אמרה כי "ניתוח ההוצאות על בסיס גיאוגרפי מאפשר להבין שהחזרה לשגרה בצל המשך המלחמה הוא לא נחלת כל מדינת ישראל, אלא מתמקדת באזור המרכז, השרון והשפלה. שדרות וקריית שמונה ממשיכות להיות הערים שבהן ההוצאות נחתכו באופן הכי עמוק. מדובר בתוצאה שהיא שילוב בין היקף התושבים המפונים והעסקים שנותרו סגורים".
לדבריה "אילת, שהפכה מתחילת המלחמה לעיר מפונים, התאוששה מעט במהלך השבוע של חנוכה וככל הנראה הדבר קשור בכך שהמדינה החלה לפנות חלק מבתי המלון בעיר ומאפשרת ליותר נופשים שמבקשים להתרענן להגיע אליה. ההוצאות באילת עדיין נמוכות בהיקף של כ-30% מבשגרה".
עוד ציינה, כי "בתל אביב-יפו קיימת עדיין השפעה משמעותית של המלחמה וההוצאות בה נמוכות בהיקף של 20% מהממוצע בשנת 2023. מדובר בשילוב של מספר גורמים וביניהם היעדר תיירות חוץ, העיכוב בפתיחת שנת הלימודים האקדמית והחזרה החלקית לעבודה מהמשרדים על רקע המשך גיוס המילואים והמשך הירי לאזור המרכז".