מסלול השקעות הון ייעודי לשימור פעילות עסקית בחבל התקומה יוצא לדרך. ההיקף: עד 70 מיליון שקל. התוכנית, שנבנתה בשיתוף פעולה של מנהלת תקומה והרשות להשקעות במשרד הכלכלה, צפויה לחזק את העסקים ולהוות עוגן לחיזוק ופיתוח כלכלי של האזור ותושביו. 

התוכנית מיועדת לעסקים שפעלו בחבל תקומה נכון ליום 06.10.2023, ומעוניינים לבצע השקעות ברכוש קבוע במטרה לחזור לרמת הפעילות ערב המלחמה ולהמשיך לפעול בחבל תקומה. העסקים יוכלו לקבל מענק של עד 50% מהיקף ההשקעה. לתוכנית שני מסלולים: מסלול מהיר בשיטת כל הקודם זוכה, לתוכניות בהיקף השקעה של עד 3 מיליון שקל. ומסלול תחרותי לתוכניות השקעה בהיקף העולה על 3 מיליון שקל, כשתקרת המענק לעסק במסלול זה היא 15 מיליון שקל.

המסלולים פתוחים לכל סוגי העסקים, למעט התחומים המפורטים בהוראה. לעסקי החקלאות יועדו מסלולי השקעות הון נפרדים. גם עסקים שקיבלו פיצוי ממס רכוש לשם שיקום והצטיידות, יוכלו לקבל במצטבר עד 75% מענק למימון השקעת ההון במסגרת המסלול. שני המסלולים יפתחו להגשת בקשות החל מיום 23/06/2024 בשעה 09:00 ועד 29/08/2024 בשעה 15:00.

שלמה אטיאס, מנהל הרשות להשקעות במשרד הכלכלה: "התעשייה והעסקים בחבל תקומה חוו פגיעה קשה ועלינו לספק להם את התנאים המיטביים להשתקם ולצמוח. המסלול שיוצא היום לדרך יסייע  לתעשייה ולעסקים בשימור הפעילות העסקית בשלב ראשון. נמשיך להיות קשובים לשטח ולספק פתרונות מיידים במטרה לעודד פיתוח וצמיחה של התעשייה והעסקים ביישובי עוטף עזה והאצת הצמיחה הכלכלית באזור".

מיכל פרנק, יועצת בכירה במנהלת תקומה: "כחלק מתוכנית החומש האסטרטגית של המנהלת לשיקום ופיתוח חבל התקומה, המנהלת פועלת כדי לחזק את בעלי העסקים ולשמר את הפעילות העסקית בחבל. התוכנית לעידוד השקעות ההון שמפורסמת היום תסייע לבעלי העסקים לחזור לתנופת הפעילות העסקית ערב ה- 7/10 וזאת כחלק מתהליך נרחב לשיקום, חיזוק ופיתוח החבל. מהלך כזה הוא בעל מעגלי השפעה נרחבים, מאחר ושימור הפעילות העסקית מאפשרת גם לשמר מקומות תעסוקה של תושבי החבל והעובדים בו".