המועצה הארצית לתכנון ולבנייה פרסמה היום (ראשון) תקנות חדשות האוסרות על השימוש בדוד חשמל כמערכת חימום מרכזית ומחייבות את הקבלנים בהתקנת מערכות חסכוניות לחימום מים כגון דוד שמש, משאבות חום, חימום בגז ועוד, בכל הדירות בבנייני מגורים חדשים.
 
עד היום, חימום מים בדירות נעשה על ידי מערכת סולארית (דוד שמש) רק בקומות העליונות, ואילו שאר הדירות בבניין נאלצו להשתמש בדוד חשמל אשר צורך כמויות אנרגיה גבוהות. משמעות הדבר היא כי משק בית יוכל לחסוך כ-50% (כ-800 שקלים) בחשבון החשמל השנתי. מעבר לכך, מדובר בחיסכון עתידי של כ- 2.35 מיליארד ש"ח למשק החשמל והפחתה של פליטת גזי החממה.
 
מי שהוביל את ניסוח ופרסום התקנות הוא יו"ר מטה הדיור זאב בילסקי, אשר החל לקדם את הנושא כבר לפני כשבע שנים, עוד בהיותו חבר כנסת. מעבר לחיסכון הכלכלי, התקנות החדשות צפויות לצמצם את הפערים בהוצאות בין הדיירים בקומות העליונות לבין יתר הקומות בבניין, יגבירו את הפקת האנרגיה מאנרגיות מתחדשות, יעודדו התפתחות טכנולוגית וחדשנות בתחום המערכות בבניין, יקטינו את צריכת החשמל במשק ויפחיתו את פליטת גזי חממה הנגרמת כתוצאה מצריכת חשמל. התקנות תכנסנה לתוקף לאחר 90 יום מיום פרסומן.

החיסכון הצפוי במעבר לדודי שמש
החיסכון הצפוי במעבר לדודי שמש

בילסקי אמר: "לפני למעלה משבע שנים, עוד בהיותי חבר כנסת הגשתי הצעת חוק משותפת עם ידידי דב חנין, להתקנת מערכות חוסכות אנרגיה לחימום מים. לשמחתי, סגרתי את המעגל בימים אלה כאשר כיו״ר המועצה הארצית לתכנון ובניה הבאנו לאישור את התקנות החדשות שתבטחנה מערכות חימום חסכוניות לכל דייר בכל קומה שהיא ובכך יחסכו  למשק כ-2.35 מיליארד שקלים בעשרים השנים הקרובות כתוצאה מהקטנת צריכת החשמל והפחתת פליטת גזי חממה הנגרמים בשל כך. טוב למדינה וטוב לדיירים שישלמו הרבה פחות".