רשות החדשנות וזרוע העבודה מודיעות היום (חמישי), בהמשך למתווה שיתוף הפעולה ביניהן, כי יממנו תוכניות להכשרת חרדים להייטק בתקצוב כולל (ממשלתי ופרטי) של 42 מיליון שקל. השתיים השיקו את הקול הקורא הייעודי בסוף מאי 2022 בתקצוב משותף על בסיס מסלול קרן ההון אנושי במטרה לספק מענה לייצוג החסר של החברה החרדית בתעשיית ההייטק ולהאיץ את שילובם בתעשייה.
בדוח "מצב ההיי־טק 2022" שהוציאה הרשות מוקדם יותר השנה נמצא כי ענף ההייטק הישראלי עדיין אינו מגייס מספיק נציגים מכלל המגזרים באוכלוסייה ומהחברה החרדית בפרט. כמו כן, מחקר עדכני ("משתלבים, אבל לאט") שפורסם על ידי זרוע העבודה הצביע על הצורך להאיץ את ההשקעה בחברה החרדית, ובפרט בקרב גברים חרדים, שם ניכרת סטגנציה במגמות ההשתלבות בענף.
למסלול ניגשו 32 תוכניות, מתוכן נבחרו 11 תוכניות שהיו המוצלחות והמתאימות ביותר, שיקבלו מענק ממשלתי מצטבר של 14.7 מיליון שקל עבור הכשרה והשמה של 2,060 בוגרים ובוגרות מהחברה החרדית.
מרבית התוכניות יכשירו לתפקידי פיתוח, תוך מתן דגש על הכשרה עיונית מקיפה ולימודי מכינה שיכללו לימודי מתמטיקה ואנגלית. סך הכל יוכשרו 2,060 גברים ונשים, מרביתם במרכזים ייעודיים בבני ברק ובירושלים, וכן ייפתחו הכשרות נוספות גם בחיפה, באשדוד, בבית שמש, בלוד ובאופקים.
דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "מדינת ישראל רואה בתעשיית ההייטק קטר הצמיחה של המשק הישראלי המשלב את כלל המגזרים והאוכלוסיות בחברה הישראלית. המגזר החרדי בישראל מהווה כ־12% מכלל אזרחי ישראל, ומאידך רק 3% מהמועסקים בהייטק מגיעים ממנו. מטרתנו היא להגדיל את היקף תוכניות ההעסקה בהייטק, הן לגברים והן לנשים מהמגזר בתעשייה, ובכך להרחיב את פוטנציאל ההשתכרות בחברה החרדית בצורה משמעותית".
תאיר איפרגן, מנכ"לית זרוע העבודה, הוסיפה: "זרוע העבודה אמונה על קידום ההון האנושי במדינת ישראל גם בהיבט של איכות התעסוקה ורמת ההשתכרות של אוכלוסיות מגוונות. שילוב אוכלוסיות יעד, בין היתר חרדים, בענף עם פריון גבוה הינו צורך כלכלי, משקי וחברתי ראשון במעלה".
כאמור, אחת התכניות בתקציב החדש, היא תכנית 'מיגו' שהחלה לפעול בחודשים האחרונים בהובלה של משרד הכלכלה, חברות הייטק מובילות וקרנות פילנתרופיות, במטרה להכשיר כאלפיים מתכנתים חרדים שיצטרפו לעבודה בהייטק בשנים הקרובות. במסגרת התכנית, מתקיימים לימודים במשך כשנה וחצי (ימים מלאים) במודל הכשרה של 8200, כולל מעטפת תמיכה מקצועית, לימודית ואישית, לצד מימון מלא ללימודים ומלגת קיום חודשית.
לקראת ההודעה המתוכננת של רשות החדשנות וזרוע העבודה, נפתחה בימים האחרונים ההרשמה למחזור נוסף של התכנית, עם כיתות לימוד בירושלים, בני ברק, בית שמש, חיפה ואשדוד. המועמדים שישלימו את תהליך המיון הקפדני וימצאו מתאימים לתכנית, יתחילו בחודש פברואר את הלימודים במחזור החדש של תכנית מיגו.