לקראת עליית מחירי התרופות הצפויה, קופות החולים בישראל פנו אתמול למשרד הבריאות והבהירו כי לא יוכלו לספוג את העלייה המדוברת וציינו כי הן נמצאות בגירעונות של מאות מיליוני שקלים. חיים פרננדס, מנכ"ל לאומית שירותי בריאות, דן על כך היום (רביעי) עם ענת דוידוב ב־103fm והגיב לדברים.
"המצב שלנו, ברמת מתן השירותים הוא מצוין. בהקשר התקציבי, אנחנו כמו כל קופות החולים נמצאים במצב בעייתי. ממשלת ישראל סיימה את הדיונים על התקציב ולא ניתנה שום תוספת תקציב לקופות החולים. אנחנו פוסט קורונה, למרות שכולם ראו את החשיבות של מערכת הבריאות - ממשלת ישראל מאשרת את התקציב וקופות החולים לא מקבלות תוספת של שקל אחד", אמר פרננדס, והוסיף: "צריך להבין שמהדיון הזה לא יוצאת שום תמיכה או תוספת מהמערכת".
בהקשר לשאלה האם הביטוחים הסיעודיים בסכנה, השיב בדאגה: "המצב אצלנו הוא סביר. יש קרן מבוטחים ויש בה סכום מכובד של כמה מיליוני שקלים שיספיק לשנים הקרובות. אבל בקשר לעתיד, יש יותר ויותר תביעות בשנים האחרונות ונצטרך ביחד עם הממשלה למצוא פתרון לסיטואציה".
מנכ"ל לאומית הגיב על הבקשה של שר הבריאות ושר האוצר להקפיא את התשלום לתרופות מרשם לחולים כרוניים, ואמר: "שני השרים מבקשים להקפיא את העדכון וזה צעד שהוא טוב ומבורך, בטח באוכלוסיות מסוימות. אבל לא קיבלנו שום התייחסות לגירעונות שלנו ובוודאי שמהלך כזה מוסיף עוד הוצאה שאף אחד לא מתייחס אליה – גם זה יוקר המחיה. מצד אחד המטופל לא ישלם השתתפות עצמית אבל מצד שני יקבל פחות שירותים. כשיש לך פחות מקורות אז הזמינות של השירותים נפגעת".
בהמשך, הבהיר כי "אנחנו כתבנו והסברנו שהסיטואציה כרגע היא למעשה יוקר מחיה. אומנם אתה משלם את אותו המחיר אבל מקבל פחות. בסופו של דבר אין ארוחות חינם".
לגבי עליית המחירים, סיכם: "ישנו מחיר מחירון שנקבע בהתאם למדינות נוספות. הוא קיים כדי לקבוע מחיר מקסימום וממנו נגזרת ההשתתפות העצמית שלנו המבוטחים. מחיר המחירון עולה והוא ישפיע על קופות החולים ועל ההשתתפות העצמית".