כ-1,700 טון של דגי בריכות טריים יעלו על שולחנו החג של הישראלים במהלך חגי תשרי – גידול של כ-100 טון לעומת אשתקד. כך מעריכים בארגון מגדלי הדגים.
החידוש של אורביט ומארז מיוחד לחובבי הערק | צרכנות
הפיתוח הטכנולוגי שיוכל לסייע בהתמודדות עם התקפות כופר
מהפילוח עולה, כי הדג המוביל יהיה קרפיון – כ-700 טון ואחריו מדורגים: דגי אמנון – כ-600 וכ-400 טון - דגי בריכות ישראלים נוספים, בהם בורי, באס, לברק, ברמונדי, פורל, מוסר, דסינ בריכות ואדמניות.
"כמו בכל שנה, תקופת חגי תשרי מהווה שיא בביקוש לדג ישראלי טרי. אנחנו נערכים לכך מראש בתכנון קפדני ובשבועות האחרונים המגדלים עובדים מסביב לשעון, על מנת להבטיח עמידה בביקושים", ציין מנכ"ל ארגון מגדליה דגים בישראל, שיקו דומוביץ' – "מסקרי המלא שלנו עולה, כי לא צפוי מחסור בדגי בריכות ישראלים טריים ואיכותיים בתקופת החגים".
בארגון מגדלי הדגים המליצו לרכוש דגים טריים רק בחנויות המפוקחות על ידי המחלקה הווטרינרית של הרשות המקומית ולהקפיד על סימכי ההיכר לזיהוי דג טרי:
ברק – על העור להיות מבריק, לח ומעט רירי. אם העור אינו רירי יש לחשוד בחוסר טריות של הדג.
גמישות – חשוב שהבשר לא יהיה גמיש מידי. בשר הדג צריך להיות אלסטי, אך נוקשה, כך שכאשר לוחצים על בשר הדג עם האצבע לא נוצרת גומה והעור נשאר מתול.
עיני הדג – יש לוודא שעיני הדג אינן עכורות.
צבע הזימים – הזימים צריכים להיות אדומים, מבריקים ולא דבוקים זה לזה.
ריח הדג – ריח לא נעים מעיד על חוסר טריות. ריח הדג צריך להיות "דגי" אך לא בלתי נעים.